Mazda 2 2003: rammelen tijdens koude start

Bouwjaar: 2003

Sinds oktober bezit ik een nieuwe mazda2 1.6 16v sportive.
Vanaf de eerste dag tijdens koude starts met toerental oplopend tussen 2000 en 2500 (wat niet altijd gebeurt) hoor ik gedurende enkele seconden een rammelend en een soort zoemend geluid vanonder de motorkap.
De auto is hiervoor al 5x bij de dealer terug geweest. Deze heeft het geluid ook geconstateerd en kwam tot de conclusie dat het de uitlaat was. Die is dan ook vanaf het spruitstuk vervangen. Helaas niet verholpen. Inmiddels weet de dealer zelfs na overleg met de importeur het ook niet meer, en moet ik er maar mee leren leven omdat dat bij deze auto hoort. Niet dus. Ik zelf denk inmiddels aan rammelende drukrollen van de diverse riemen of snaren. Inmiddels worden de koude starts met wat hoger oplopende toerentallen minder omdat het buiten warmer wordt. Maar ik wil er wel vanaf. Wie helpt of heeft een idee.

polen1

Geplaatst door polen1 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mazdaman (0) PRO, 19 jaar geleden

In welke omgeving woon je ? Ik werk bij de mazda dealer in almere en zou er wel eens naar willen luisteren.

Groet, Nielis

polen1 (0), 19 jaar geleden

Update 14 november 2004.
De auto is vanaf 2 augustus tot 10 november (15 weken)wisselend bij de dealer en importeur geweest. Alle draaiende delen van het distributiegedeelte zijn vervangen. Helaas het rammelen zit er nog steeds in.Iedereen die het hoort zegt dat het niet klopt men weet alleen niet wat. Inmiddels weet ik dat er een Ford motor in ligt. Iemand die hier ervaring mee heeft. Ik heb me bij de dealer en importeur een geduldig consument getoond maar het geduld is nu wel op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 2 of stel zelf een nieuwe vraag.