Mazda Mx5: Revisie

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

heb motor laten reviseren =koprevisie plus segmenten vernieuwd +olieschraapveren,heeft 1000 km gereden er verbruikt nog meer olie dan voorheen,kan er soms een barst in het blok aanwezig zijn?

MARTY56

Geplaatst door MARTY56 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Motor niet in laten lopen met synth. olie dan slijten de zuigerveren niet in. Kan . Na 1000 km is normaal een motor niet zover ingelopen dat het oliegebruik stopt. Als je bij hoge snelheid gas loslaat en na enige tijd weer met een rookwolk gas geeft zijn de klephoedjes verdacht. Zoek bij jou de mogelijke oorzaak. Ga na welke olie er in is gegaan en wissel dat met een goedkope 10/40 W olie.

MARTY56 (0), 13 jaar geleden

Mijn garagist heeft al tweemaal 5W30 olie ingedaan wat normaal vroeger altijd 10W40 was, hij beweerd dat dit de juiste olie is voor de mx5 .volgens hem zou het kunnen binnenin
een barst in het blokje zijn ? is het mogelijk van de olieschraapveren en bijhorende dichtingen te monteren zonder de motor uit te halen?

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

De olie is op zich wel goed ,maar niet om een gereviseerde motor in te laten lopen. 5/30 is volsynteet. Het duurt met deze olie wel 10 k km . Als jwe het carter er zo onderuit kan halen dan hoeft de motor er niet uit . Ik zou nog wachten met sleutelen. Groeten.

MARTY56 (0), 13 jaar geleden

Heb zelf de olie 5w30 vervangen door 10w40 met nieuwwe oliefilter auto liep op 2of3 cylinder, bougiekabels vervangen dit was opgelost, maar ik zit nog altijd met die( soms enorme )witte rookontwikkeling bij de koudstart maar verdwijnt na een 300 tal meter.Heb nog altijd geen koelvloeistof moeten bijvullen niveau normaal,vraag is hoe kan dat?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.