Mazda : Spontaan afslaan motor(zonder eerst stotteren)

Hallo

Ik heb een 323 1.3 16v van 1990.
Ik heb hem al een aantal jaren en had er tot afgelopen week nooit problemen mee. Tot van de week dus. Ik was op weg naar een afspraak toen hij ineens erg inhield; ik zag dat de toerenteller terugviel naar 0: motor er mee opgehouden!!
Nu heb ik al het een en ander gelezen over de ontsteking etc. We hebben gister al een andere bobine geprobeerd (sloop) en hij liep direct weer: ALLEEN WAS DIT MAAR EEN SECONDE OF TWEE!!!!!. Hij viel dus weer stil en heeft nadien helemaal niet meer gelopen. Na de eerste keer uitvallen heb ik zelfs nog een heel stuk gereden met iemand met sleepkabels achter mij aan en toen heeft ie maar een keer hetzelfde probleem gehad. Ik reed +/- 80 (not) en hij viel stil en na zo'n twee a drie seconden sloeg hij uit zichzelf ook weer aan en konik rustig verder rijden. de bobine vervangen heeft niet geholpen. Morgen gaan we een andere ontsteking monteren (sloop) en hoop ik dat we van de problemen af zijn. Wanneer iemand nog andere suggesties heeft dan hoor ik het graag!!

Greets RB

RonaldB

Geplaatst door RonaldB (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor1821 (0), 18 jaar geleden

Ronald, kan ook een massa kabel zijn naar het motorblok of een brandstof probleem, geeft de pomp genoeg en constant.
Ontsteking kan een oorzaak zijn, bobine heb je vervangen, hoe is de kap en rotor en kabels. Soms is het een combinatie van factoren.

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

ontstekingsmodule in de verdeler kapot

RonaldB (0), 18 jaar geleden

Hallo

ik heb een ontsteking van een sloopauto gehaald en we rijden weer!!

Bedankt voor de reacties!!

RB

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Overig of stel zelf een nieuwe vraag.