Mazda Mx5: Stank van versnellingsbak??

Bouwjaar: 2000

Hallo,

In mijn Mazda MX-5 uit 2000 ruikt het na een (rustige) rit een beetje naar versnellingsbakolie, of iets wat daarop lijkt (synthetisch geurtje). Dit is pas in de auto te ruiken zodra de auto stil staat. De geur trekt wel vrij snel weer weg. Het is erger als er met de auto achteruit gereden wordt. Het is volgens mij geen motorolie wat ik ruik maar olie die volgens mij in de bak of het differentieel zit. De Mazda heeft 84000 km gereden. De auto heeft pas over 6000 km een kleine beurt nodig met distributie. Altijd Mazda onderhouden geweest. Verder rijdt de auto prima alleen gaat het schakelen ietwat stroef. Ik kan het schakelen alleen niet vergelijken met een andere MX-5 dus het kan ook bij de bak horen.

Is dit normaal en/of komt dat vaker voor?? Kan ik nog met de auto rijden?

Prutser9191

Geplaatst door Prutser9191 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kasperht (0), 18 jaar geleden

Mogelijk het oliepeil van de versn.bak wat aan de lage kant waardoor je moeilijk schakeld. Maar hoe je dan versn.bak olie kan ruiken? Ik zou wel zsm even bij de garage langsgaan...want als er iets kapot gaat zijn het dure reparaties...

Prutser9191 (0), 18 jaar geleden

Kom zojuist bij de Mazda dealer vandaan. Hele onderkant bekeken en geen enkele lekkage te zien. Het schakelen ging volgens de monteur ook normaal voor deze auto. Mogelijk is toch tijdens een eerdere modificatie aan de koppeling wat olie gemorst. Als het goed is moet de geur langzaam weg gaan. Ik hou mijn neus op scherp! Voor de zekerheid wil ik de olie toch binnenkort even laten vervangen. Ik hoor allerlei 'goede' verhalen over Castrol Syntrax, Redline en helemaal Amsoil. Is het zinvol een dergelijke olie te gebruiken? Wie kan daar iets over zeggen?

Hans4040 (310) PRO, 18 jaar geleden

kijk eens op : http://www.kroon-oil.com/

hier vind je de juiste olie voor jou auto , maar wel van Kroon .

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.