Mazda Mx5: Waterlekkage

Bouwjaar: 1990

Ik heb soms met mijn MX5 uit 1990 waterlekkage bij m'n linker raam aan de boven rand tussen de rubbers waar je dak op schaniert. Nou ben ik al aan het stellen geweest met me raam, rubber goed bekeken en schoon gemaakt. Toch blijft die af en toe lekken. Als ik de auto was heeft de andere kant hetzelfde, maar nooit in de regen, zoals links.

Ook is het 2 keer gebeurd dat het water via de A-stijl naar binnen kwam op de bovenste hoek van het voorraam, dat was wel in een zware regenbui, met 140 op de snelweg.

Nu is mijn vraag,

is er 1 van deze 2 dingen bij iemand bekend?



Doorn

Geplaatst door Doorn (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

nico3j8138 (0), 18 jaar geleden

Hallo Doorn,
Ik heb hetzelfde probleem gehad bij mij stond er zelfs een flinke plas achter mijn zetel.
Dit kan door 2 manieren komen ofwel zijn je rubbers van je deur versleten hiermee bedoel ik de rubbers die op de vaste ruit staan van de deur.
Ofwel komt het binnen langs je dak.
de rubbersvan je dak waar ze in tweeen vouven durven wel eens iets door te laten.
Als je een hardtop hebt probeer deze er eens op te zetten en kijk of je het nog hebt.
Veel succes Nico

jojo26 (0) PRO, 16 jaar geleden

l.a en r.a opvangbakken voor regen water in de hoeken deze zitten verstopt door prikken en of blazen probleem lekkage achter stoelen opgelost,met vr gr jvg.succes.

HenkBoerboom (0), 16 jaar geleden

Hallo, mischien is het bij mij een ander probleem maar komt er water rechts achter in de kofferbak. Het lijkt van het dak af te komen maar ik kan nergens een afvoer vinden.. iemand enig idee ? B.v.b. Gr. Henk

nico3j8138 (0), 16 jaar geleden

Je kunt langs achter (in de wagen zelf) met je hand aan de zijkanten je kap in en daar zitten 2 afloopbuisjes controleer even of deze niet verstopt zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.