Mazda : Startproblemen

Mijn 626 DITD heeft altijd goed gestart maar sinds een week heeft hij meer moeite. Vanmorgen de auto even stilgezet na anderhalf uur rijden, en vervolgens startte hij niet meer. Na 2x flink doorstarten nog niets. Even gewacht, en daarna pakte hij hem op bij de eerste tik. Zo gauw hij loopt is er niets aan de hand. Vorige week voor het eerst zoiets gehad, na een half uur rijden getankt, vervolgens niets meer. Alleen na een paar keer heel lang doorstarten kwam hij uiteindelijk mee. De afgelopen dagen was het bij elke start anders, soms na een paar slagen, soms na lang doorstarten. Ik heb het idee dat hij het warm moeilijker heeft om te starten.
Een paar gegevens: km-stand 277000, 3 weken geleden grote beurt met APK en roetmeting gehad (geen probleem), tank niet leeggereden, wel eens een eindje in de reserve. De laatste weken veel met hoge snelheid gereden (een paar keer per week 250 km door Duitsland ivm werk).
Waar moet ik dit zoeken? Het enige dat ik kan bedenken is de brandstofafsluiter. Kan ik een noodmaatregel treffen als hij een keer echt niet wil starten (schakelaar overbruggen of zo)?

chevron1617

Geplaatst door chevron1617 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stevendochy (0) PRO, 18 jaar geleden

de groene of zwarte relais in relaisdoos ! (als de startmotor goed zijn werk doet ! )

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Deze relais zitten tegen de voorkant van de linker-veerpoot onder de motorkap.

Hoi Steven weer present?

JohanE (0), 17 jaar geleden

Ik kamp met hetzelfde probleem, maar ik kan de betreffende relais niet identificeren. Relais genoeg, maar ik zie nergens een zwarte en groene in een relaisdoos.
Kan iemand misschien een foto of tekening posten/mailen waar ze opstaan (in een 626 DITD 1999)?

Alvast bedankt, Johan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Overig of stel zelf een nieuwe vraag.