Mazda Demio: stilvallen motor en hoog benzineverbruik

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

hallo iedereen

ben een beetje radeloos heb voor mijn vriendin een mazda demio 1.3 uit 1999 gekocht met nog maar net 60000km op de teller het probleem is alleen dat hij telkens bij terugschakelen uitslaat warm of koud geen verschil wat wel verschild is hoe vaak. soms is het een dag weg of twee dagen en de andere dag is het 6x in een uur. heb al van alles gedaan: bougies vernieuwd,rotor en kap vervangen distributie nagekeken of hij op tijd staat(en dat stond hij) injector rieniger in benziene gedaan, gasklephuis gereinigd. laatst de plastic aanzuigslang bovenop de motor vervangen(zat scheur in dus valse lucht) toen leek het opgelost heeft nu 2 weken goed gereden maar ellende begint weer. ook het verbruik stijgt de pan uit 1:8 wie heeft sugesties want dit is geen rijden voor haar met haar zoontje want hij stopt/slaat af natuurlijk altijd op een kruising of verkeerslicht.
wie kan ons helpen!

groet luuk

luckyluuk72

Geplaatst door luckyluuk72 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Demio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Mogelijk een defecte sensor (Koelwater temperatuur, lambda) of de bedrading daarvan, maar kan ook een lekje in de uitlaat zijn.

Uitlaat is volledig dicht? Vooral het 1e stuk tot de katalysator.
Heeft de auto een Lucht massa meter of een map-sensor?

pasenlin (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je toevallig niet 2 problemen ?

Is de lambda sensor nog wel goed ivm hoog verbruik en heb je de motor afgesteld dus het basis toerental ivm afslaan

Gr Pasenlin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Demio of stel zelf een nieuwe vraag.