Mazda 626: stoteren en stoten op lpg

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1800

Auto stotert e stoot ,als ik op lpg ry en dat doet hy ongeveer tot z'n 3000 toeren daarna lykt het normaal te ryden .
Op benzine ryd hy normaal , terug vallen na stationair is normaal zo als op benzine en gas ,ik heb de bougies al vervangen maar geen vebetering .
Ik las by andere problemen op het forum schoonmaken van het verdelerhuis kan ik dit zo los halen zonder het gevaar van ontsnappen van gas ?
Het gaat om een koltec instalatie.
gr
Marcel

mazda ryder

Geplaatst door mazda ryder (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Hans4040 (320) PRO, 17 jaar geleden

Zeefje reinigen wat op de verdeler zit , waar de slang op komt vanaf de verdamper.
En kijk ook even naar het luchtfilter, dat moet wel schoon zijn.

mvg,
Hans.

VG392 (0), 17 jaar geleden

Hallo Marcel,
De verdeler kun je loshalen als de motor en contact uit staan.
Er ontsnapt dan alleen wat gas dat in de verdamper en verdeler zit.
Ben wel heel voorzichtig met de verdeler, want als je de bussen binnenin beschadigd, is het over met de verdeler.
Maak vooral de v-vormige groefjes onder in de verdamper goed schoon met een voelermaatje van 0,15 mm.
De rest kan gereinigd wprden met remmenreiniger of carburateurreiniger.
Als je niet zeker van jezelf bent, kun je het beter laten reinigen.
Gr. Kees

mazda ryder (0), 17 jaar geleden

Hallo Hans en Kees , nog bedankt voor jullie hulp ,ik heb de verdeler los gehad , gereinigt en het zeefje schoongemaakt maar nog geen vebetering ,toen ik de verdeler losmaakte viel me op dat die bus bleef hangen dat verklaart dat de auto soms uitviel waneer ik na gas overschakelde maar na reiniging was dat weer goed .
Ik heb het vermoeden dat de gasverdeler de oorzaak is , word die bus ook aangestuurt door middel van het toerental ,doseren van gas bevoorbeeld ,na 3000 toeren is niks aan de hand .
Ik ben by een gas inbouw bedryf geweest maar die zeggen toch, zet de auto hier maar neer voor een dag en daar heb ik dus geen zin in ,als jullie nog dingen weten waar ik na moet kyken graag een bericht .
Gr Marcel

VG392 (0), 17 jaar geleden

Heb je ook de v-vormigegroefjes goed schoon gemaakt met een voelermaatje?
Inderdaad, dat busje zorgt voor de gasdosering en is afhankelijk van stand gaspedaal, signaal lambdasonde en andere parameters.
Als 1 groefje vervuild is, krijgt 1 cilinder minder gas en doet dan niet mee.
Dit is vooral bij het optrekken merkbaar.

mazda ryder (0), 17 jaar geleden

Hallo Kees
De groefjes ,heb ik niet met z'n voeler maat schoongemaakt ,omdat ik er moeilyk erby kon komen ,wat me opviel is dat de auto aardig inhoud op benzine ,als ik goed gas geef is het net dat in stappen omhoog gaat en by 4000 toeren als normaal gaat ,kan het dan de lambdasonde zyn,of moet ik het in de lucht ingang zoeken , de lucht filter is schoon , en de lambdasonde is die te testen ,of moet die ook wel eens gereinigt worden ,m'n auto die heeft 185 000 gelopen ,de kop heeft een revizie gehad by 100 000 . en hoe lang kan z'n lambdasonde mee .
gr Marcel

Jack T (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi Marcel, trek de bougiekabels los en controleer deze op grijsachtige sporen, zowel op het bakkeliet als onder op de aansluiting van de bougie, als dat zo is: vernieuwen!!

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Ik denk ook bougie kabels, dit komt nogal eens voor.

mazda ryder (0), 17 jaar geleden

Hallo , Het probleem is opgelost het zat inderdaat in de gas verdeler ,by het schoonmaken de eerste keer had ik dat membraan niet er uit gehaald , was een beetje te voorzichtig , er zat bruine drap in een van die kanaaltjes ,maar nu ryd hy prima .
Ik heb de bougie kabels na gekeken maar zag geen grysachtige sporen , maar zou dit binnenkort vervangen ,heb wel vaker gehoord dat dit het probleem geeft van inhouden .
Bedankt voor de goede tips .
gr Marcel

edwin1979 (0), 17 jaar geleden

Moet je complete verdeler uitbouwen om dit te kunnen reinigen? dus alle slangen los? ik denk dat ik namelijk hetzelfde probleem heb.
mij mijn 626 ook af en toe stotteren, soms zelfs afslaan, geen vermogen, overschakelen op benzine, en dan ineens, 2 weken geen enkel probleem! ik ga dus ook maar eens die verdeler schoonmaken.
iemand nog andere ideeen?

groet Edwin

mazda ryder (0), 17 jaar geleden

Hallo Edwin
Je hoefd niet alles los te halen ,ik heb alleen de hoofd slang los gehaald die van de verdamper komt ,daar zit een zeefje achter ,die reinigen met carburateur reiniger of remmen reiniger ,ik kon zo de verdamper draaien zo dat ik ook de onderkant kon los halen ,pas op voor de veertjes die er in zitten die kunnen weg springen by los halen , membraampje eruit halen daar onder zit een paar doorgangen ook even door spuiten met de reiniger ,en aan de boven kant ook los halen en behandelen zo als Kees het uitlegt met een voelermaat van 0.15mm . by m'n auto is alles ok, hy trekt veel beter nou .
Gr Marcel

edwin1979 (0), 17 jaar geleden

ga het proberen, alvast bedankt voor de tip!!!

edwin1979 (0), 17 jaar geleden

ik heb het schoongemaakt, tijdens mijn vakantie uitgeprobeerd.
ik moet zeggen, werkt nu nagenoeg perfect, valt alleen nog af en toe uit als ik de koppeling in trap voor bijv. het stoplicht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.