Mazda 323: Tachosignaal 323f ba

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 GLX

Ik wil graag weten waar ik in deze auto het tachosignaal kan vinden. Heeft iemand een idee?

The11311

Geplaatst door The11311 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Jack T (0) PRO, 17 jaar geleden

onder middenconsole aan de PCM, groene 16pins stekker, pin nr.4 groen/rood

The11311 (0), 17 jaar geleden

En wat is de PCM? Is dat gewoon een kastje met die groene stekker er aan onder het middenconsole bij m'n schakelpook?

hakeemolajuwon (0) PRO, 17 jaar geleden

Powertrain Control Module = benzinecomputer

The11311 (0), 17 jaar geleden

Ok, dan moet het verder geen probleem zijn. Bedankt voor jullie reacties. Kan ik m'n cruisecontrol gaan inbouwen.

The11311 (0), 17 jaar geleden

Ik heb vandaag m'n John Gold cruise control ingebouwd. Hij doet het alleen niet... Ik hoop dat jullie me hier ook verder kunnen helpen..
Nadat ik klaar was met inbouwen en ik de inleerprocedure van het snelheidssignaal heb gevolgd stuite ik op problemen. De inleerprocedure werkt niet. Ik krijg niet de omschreven piepjes die gewenst zijn.
Ik heb alle aansluitingen van de spanningsdraden en remlichtschakelaar en de doorverbindingen van de vacuum eenheid en bedieningspook wel 10 keer nagelopen en nagemeten maar volgens mij is alles goed aangesloten.
Het snelheidssingnaal heb ik zoals gezegd van de PCM onder het middenconsole aan de groen/rode draad aangesloten. Alleen was deze stekker meer geel dan groen..
Ook heb ik volgens de handleiding nog een test gedaan van de vacuum eenheid door die rechtsstreeks aan 12v te leggen. Dan wordt de kabel gewoon ingetrokken.

HELP! Wie heeft een idee?!?!?!?!?!

P.S. De zelfdiagnose functie van de cruise doet het wel maar als ik de vacuum eenheid in de zelfdiagnose bedien reageert deze alleen door te tikken.

JackT4819 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb je de verkeerde aansluiting gegeven deze had ik van internet afgehaald, volgens het werkplaatshandboek moet het de gele 22 pins stekker van de PCM zijn positie 5 de groen/rode draad.

The11311 (0), 17 jaar geleden

Ik was er ook al achter dat het de verkeerde aansluiting was. Ik heb hem nu van een stekkerverbinding links bij de voetenruimte van de bestuurder weggetoverd. iig bedankt voor de moeite!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.