Mazda 0: Te weinig vermogen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DITD

Hallo,

Mijn 626 DITD heeft te weinig vermogen. De topsnelheid light tussen 150 en 160 km. Tussen de 800 en 2000 toeren is er heel weinig vemogen waarna het vrij plotseling in komt. Nou is daar in Nederland wel mee te leven maar ik was met de caravan in Italie en dan is het toch behoorlijk lastig. Op een helling was bijna niet weg te komen.
De EVG-klep (zonder terugmelding) kapot. Deze staat gewoon dicht en het slangetje heb ik afgestopt. Het lijkt mij dat er dat niks mee te maken heeft.
Er staat bijna 200.000 op de teller.
Wie heeft er een idee waar dit aan kan liggen. Zou het kunnen komen door het EVG systeem wat een berg roet in het inlaatspruitstuk heeft afgezet, een dichte katalysator?? Branstoffilter en luchtfilter zijn in orde. Resetten heeft ook geen resultaat opgeleverd.

Alvast bedankt,

Eric

Eric2728

Geplaatst door Eric2728 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Welkom bij de club :-) Maak de temperatuursensor net na de luchtinlaat eens schoon. Als daar een berg stof op zit dan wil de motor ook niet echt. Je heb overigens kans dat de EGR lek is. Het is beter de EGR af te dichten met een plaatje van staal. Een plaatje kun je vrij eenvoudig tussen de luchtinlaat en de EGR klep schuiven en vastklemmen met de boutjes van de EGR klep.

Eric2728 (0), 17 jaar geleden

De temperatuurmeter/flowmeter was schoon. Ook de temperturmeter na de intercooler was OK. Toch voor de zekerheid maar schoon gemaakt stekkertjes gecontroleerd en compu gereset. Geen resulaat.

De EVG klep is ook echt dicht. Dat had ik eerder al geprobeerd.

Wat ik nog was vergeten te vertellen, na enkele weken gaat het beruchte voorgloei-lampje knipperen. Voor de rest merk je niks. Resetten lost het euvel weer op voor enkele weken. Dit fenomeen is pas opgetreden nadat ik de EVG klap had afgesloten. Wellicht is het toeval want de EVG klep heeft geen terugkoppeling.

Groet Eric

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Eric,
Heb je de katalysator leeggehaald of heb je er een katvervanger tussen gezet?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 0 of stel zelf een nieuwe vraag.