Mazda 0: richtingaanwijzers linkerkant doen het niet, rechts wel

Bouwjaar: 2006

Bij m'n Mazda 323 sedan van '91 werken de richtingaanwijzers aan de linkerkant niet (voor-, zij-, achterkant en dashboard) niet. Heel af en toe doen ze het allemaal goed. De lampen aan de linkerkant lieten het de laatste keren steeds vaker afweten. De lampen aan de rechterkant geven geen enkel probleem. Wanneer ik de linker richtingaanwijzer aan doe hoor ik het relais wel maar de lampen gaan niet aan.

De dealer kon me niet helpen en vermoedt ergens kortsluiting in de bedrading. Ik heb alleen niet kunnen uitvinden waar het probleem zit. Mijn idee is om een nieuwe stroomdraad te trekken vanaf het relais naar de lampen. De auto moet nog een half jaar mee tot er een nieuwe komt.

Alleen bij het bekijken van het relais zag ik 7 pinnen zitten, na steeds experimenteren krijg ik alleen de lampen niet werkend en weet dus niet wat de uitgang voor de linkerkant is. Of moet ik ergens anders de spanning afhalen?

Weet misschien iemand een oplossing zodat ik met werkende linkerknipperlichten kan rijden?

Martinvtl

Geplaatst door Martinvtl (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

qengelberts (0) PRO, 17 jaar geleden

Dubbele posting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 0 of stel zelf een nieuwe vraag.