Mazda 626: tikkende klepgeleiders

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 I 16 v

als de motor enigzins op temperatuur is loopt hij als een naaimachine en dan bedoel ik niet zo soepel ,maar hij maakt het zelfde ratelende geluid je hoort het constant .heb er al een keer een slok ATF olie in gegooid om de boel te reinigen en te smeren ,maar dat is voor korte tijd.nu is mijn vraag welke olie kan ik het beste gebruiken om het ratelen tegen te gaan ,want om nou een wagen van 17 jaar van nieuwe klepgeleiders te voorzien vind ik een beetje zonde waarschijnlijk gaat hij er volgend jaar toch uit.de laatste keer is er 5w olie ingegaan maar dat heeft de klachte alleen maar verergerd.dus nogmaals welke olie zou het meest geschikt zijn om in ieder geval het geluid drastisch te verminderen

petefloyd

Geplaatst door petefloyd (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ik zou het gewoon bij een 10W40 laten..

Voor de rest niks aan doen,geen toevoegingen, geen lapmiddelen, niks..zeker als je hem volgend jaar toch weg doet.

Ze worden er oud mee..

Als de motor erg vuil zou zijn,zou de ATF dat 'schoonmaken' / oplossen,daarom is een keer extra olie en filter vernieuwen geen luxe..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.