Mazda 323: Tikkende kleppen 323 BG 1.3 / 16V

Bouwjaar: 1993

Hallo.

als de auto koud is hoor ik mijn kleppen tikken. Als hij warm is is het getik weg, Heeft deze auto zelfstellende kleppen of moet ik ze maar eens laten stellen?

Alfons260

Geplaatst door Alfons260 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Alfons, jou auto heeft geen HLA. dus kleppen stellen.
inl. 0.30 uitl. 0.30 bij warme motor.

Ik twijfel alleen of jou getik van de kleppen af komt, want de klepspeling is bij koude motor kleiner dan bij warme motor.

Alfons260 (0), 18 jaar geleden

Beste Jack,

Als het mijn kleppen niet zijn, wat is het dan? Ik, als leek, dacht de kleppen maar als deze het niet zijn weet ik het ook niet meer. Weet jij raad?

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Alfons,

Een geluid beoordelen via de pc is moeilijk, maar het kan zijn als je korte stukken rijd en de motor niet echt schoon brandt, dat het "cabon-knock" is. Dat wil zeggen dat je koolaanslag hebt op de zuigers en kleppen, en bij koude motor is dit geluid (geen felle tik maar een tok) hoorbaar, en naarmate de motor warmer wordt verdwijnt het geluid

evt. oplossing is reinigen met forte of ander merk.

Alfons260 (0), 18 jaar geleden

Beste Jack,

Bedankt voor het meedenken :-) Ik rij +/_ 400 Kilometer per week, alleen maar snelweg. Ik heb gisteren het oliepijl nog even bekeken (tipje van een collega) maar dat is goed. De auto heeft augustus nog zijn grote beurt gehad en toen hoorde ik nog niets. Ik ga toch morgen een flesje "forte" bij de Brezan kopen om te kijken of het helpt. Je hoort het nog van me.

Groetjes, Alfons

Alfons260 (0), 18 jaar geleden

Gistermiddag een toevoeging bij de Brezan gehaald en in mijn volle tank gedaan. Nu maar even afwachten wat er gaat gebeuren.

Alfons260 (0), 18 jaar geleden

Het heeft helemaal niets heholpen, heeft iemand anders nod een idee?

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Alfons

Heb je het getik al opgelost????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.