Mazda 323: trammelant met de vonkerij

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300 16v model BG

Ik heb een beetje rondgekeken op jullie forum en ik heb ongeveer hetzelfde probleem als Sloeber op 16 november 2006 het gaat om een mazda 323 model bg 1300 cc 16klepper 1991 er zit een bobine op met een dubbelpolige witte stekker,een dubbelpolige zwarte stekker,en de kabel naar de verdelerkap.de bobine moet je zien als een witte neushoorn want iedere sloperij die ik benader weet wat ik bedoel,maar heeft hem niet.nu heb ik gelezen over de ombouw van drie draads naar twee draadssysteem ,wie helpt mij op weg ? P S ik heb ook al de bougiekabels,de bougies,de verdeelkap en rotor vernieuwd ,.dus dit wagentje is al bekant (BIJNA)total loss ,welke draden moeten waar?

ADRIAAN COMMODORE

Geplaatst door ADRIAAN COMMODORE (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat is dan de klacht met de auto?

Hans

ADRIAAN COMMODORE (0) PRO, 16 jaar geleden

hallo Hans,de klacht is dat ik van die kleine blauw/oranje of af en toe vonkjes heb.overstarten met een andere auto helpt niet,maar als we hem aantrekken loopt hij na vijf meter,als ik hem afzet slaat hij weer niet aan.na een paar keer starten zijn drie bougies nat en is het ook of er een wel vonkt.ik heb de verdelerkap,rotor,bougiekabelsvervangen en d.m.v.een relais 12 volt accuspanning op de bobine gemaakt,dit helpt allemaal niets.ik verdenk de bobine als schuldige maar dit is er een met drie aansluitingen en iedere sloper kent het ding maar niemand heeft hem.

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Duidelijk. ook nog aan het module gedacht die geven ook nog wel eens de geest.
Dit zou inderdaad ook een kapotte bobine kunnen zijn.

Hans

ADRIAAN COMMODORE (0) PRO, 16 jaar geleden

hallo Hans,er is schijnbaar een mogelijkheid dit om te bouwen naar een bobine met 1stekkertje dan moet je wat draden doorverbinden of verzetten maar hoe? groeten Adriaan.

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat weet ik zo ook niet. Een schema zou wel handig zijn. Maar er zijn hier wel Mazda mannen die het weten,wacht maar af.....

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.