Mazda CX-7 2010: Trillen bij start warme motor

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: mzr..., Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 127

Sedert enige weken heb ik een zeer raar probleem met deze wagen. De motor start 's morgens (wanneer de motor dus koud staat) zonder enig probleem. Doch wanneer de motor warm staat en ik start hem dan schudt de wagen doorheen alsof hij uiteen gaat vallen.... na 3 à 4 seconden houdt dit schudden/trillen op en dien ik opnieuw een poging te wagen. Dit lukt altijd en dan is de trilling er niet meer.... wat wél opvalt bij dit probleem is de enorme trilling die doorheen de wagen gaat en inzonder die doorheen de versnellingspook ! Zoals reeds geschreven start de motor inderdaad op bij de tweede poging maar.... hij moet duidelijk meer moeite doen om werkelijk "aan te slaan". Ik verdenk de startmotor van dit euvel maar .... dit is niet iets wat je meteen laat vervangen gezien de kosten hieraan verbonden... iemand met een idee ? Ik dien wél nog te vermelden dat ik sedert enige maanden ook sporadisch geconfronteerd wordt met het probleem "C 1954" wat dit ook moge betekenen ... gerelateerd met de bovenstaande problematiek? Ik weet het niet maar wellicht weet iemand dat wél ? Bedankt op voorhand voor de info !

la taupe

Geplaatst door la taupe , lid sinds 13 jaar geleden

4 Reacties

oldford PRO, 6 maanden geleden

Fout code C1954 heeft te maken met de remvloeistofdruk sensor.
Zie: http://www.mazda6info.net/dtc_c1953_c195...
Dat heeft niets met het slechte starten te maken.

ALS de startmotor te langzaam zou draaien bij het starten van een diesel dan slaat deze helemaal niet aan.
Dus dat is bij mij niet de 1e verdachte voor de oorzaak van het slechte starten.

la taupe, 6 maanden geleden

Mag ik vragen of het mogelijk is dat de "tanden" van de startmotor dit probleem veroorzaken? Ik heb mij laten vertellen dat wanneer zij versleten zijn er ook dergelijke verschijnselen optrenden of is dit nonsens ?

oldford PRO, 6 maanden geleden

En waarom heb je dan bij de 2e startpoging warm en bij de koude start geen problemen?
Als het aan de tanden van de startmotor zou liggen, dan denk ik dat het altijd problemen zou geven.

Misschien eens een keer een vakman er naar laten luisteren/kijken?

Beste antwoord, geplaatst door la taupe, 5 maanden geleden

Probleem opgelost : het was de batterij die bijna versleten was (alhoewel ze er slechts een goede 4 jaar in zat). De batterij kon de kracht niet meer opleveren die nodig was om een vlotte start te garanderen. Nu loopt alles terug zoals het hoort !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda CX-7 of stel zelf een nieuwe vraag.