Mazda Demio: Verbruik/vermogen en airco

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5i 16v

Ik heb een mazda demio automaat en doe erg mijn best zo zuinig mogelijk te rijden. 1:11.6 is mijn record. Hoe kan ik dit verbeteren?
Deze auto heb ik van mijn oma gekocht, op dat moment 10 jaar oud en 23000 op de teller (van ellende een nieuwe accu erin...).
Ik hoor verhalen over injectiereiniger? Evt. afstellen van motormanagement?

De auto van mijn vriendin (323F) is nu total loss (de boom leeft nog). Ik heb haar winterbanden over kunnen nemen (15inch). Ze passen er wel onder, maar volgens websites zou er 14 inch onder moeten. Kan dit kwaad? Ik merk wel dat hij minder tellerafwijking heeft. Levert dit ook zuinigheid op?
Gezien de 323F van mijn vriendin total loss is, zat ik te denken om evt. te kijken of we haar airco in mijn demio kunnen zetten.
Kan iemand hier iets over zeggen? Ik heb namelijk totaal geen idee of dit mogelijk is.

Ook is mijn stuur veel minder soepel dan de 323F, kan dat komen doordat er zo weinig mee gereden is? of is dat nou eenmaal anders vanuit de fabriek?

Heeft iemand trouwens nog een boekje (evt. pdf) van de demio? Deze heb ik er niet bij...

Bedankt alvast voor het beantwoorden,

Roald

roaldz

Geplaatst door roaldz (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Demio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1660) PRO, 11 jaar geleden

Met deze km st en leefdtijd , lijkt me de kans op ernstige vervuiling van het motorblok endergelijke aanwezig.
Injector cleaner is te proberen , deze automaten zijn trouwens niet de zuinigste.
Onderhoud ?
Zet je eigen wiel eens naast een wiel van de 323F , deze dienen in iedergeval even hoog tezijn , bij grote afwijking , meer dan een cm of 2 , wordt de tellerafwijking aanmerkelijk.
Wat is de bandenmaat van de 14 en 15 inch ?
Airco overbouwen is alleen te doen voor de heeeeeele handige harry s op deze wereld , zijn totaal verschillende auto s , veel aanpassingen , niet aan beginnen.

Harald1980 (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=roaldz]Gezien de 323F van mijn vriendin total loss is, zat ik te denken om evt. te kijken of we haar airco in mijn demio kunnen zetten.
Kan iemand hier iets over zeggen? Ik heb namelijk totaal geen idee of dit mogelijk is.

Ook is mijn stuur veel minder soepel dan de 323F, kan dat komen doordat er zo weinig mee gereden is? of is dat nou eenmaal anders vanuit de fabriek?

Roald[/quote]
De airco overzetten is niet mogelijk. Verdamper, compressor, condensor, leidingen, alles is anders dus niks past. Niet aan beginnen.

De Demio is voorzien van elektrische stuurbekrachtiging, wat voor een compleet ander (lees: onnatuurlijker) stuurgevoel zorgt. Niks aan te doen, zul je aan moeten wennen (of niet).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Demio of stel zelf een nieuwe vraag.