Mazda 626: verschil 626 fs en hp2.0?GF

Bouwjaar: 1999

wat is t verschil tussen een hp 136pk 2.0liter motor en een gewone 2.0 85kw. Is het alleen de ecu of is de kop,nokkenassen ook verschillend? En hoe zit het met de betrouwbaarheid van een HP motor?

hendrik4291

Geplaatst door hendrik4291 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kasperht (0), 18 jaar geleden

Volgens mij zijn er qua motor weinig verschillen, dimensies, materialen ed zijn identiek. Differentieel heeft een andere verhouding en in de details van blok zullen ws. ook wel kleine verschillen zitten. In de vraagbaak vind ik in elk geval maar heel weinig verschillen.
HP motor kom je weinig tegen, dus over betrouwbaarheid durf ik geen uitspraak te doen. Aan de ene kant blijft het een stevig onverwoestbaar mazda-blok. Aan de andere kan belast je het wel meer, waarbij het dus de vraag is of dat niet ten koste gaat van de levensduur...

hendrik4291 (0), 18 jaar geleden

het gaat mij erom, of een hp motor met name een sterke kop heeft om gas langdurig aan te kunnen, een fp en fs blok is in dat opzicht onverwoestbaar,vaak als ze hoog vermogen uit een blok halen, maken ze de kleppen zo groot dat ze bijna hun hitte niet kunnen afgeven door te weinig materiaal eromheen.Bv honda civics hebben er last van.Daar ben ik bang voor met een hp motor, maar misschien is alleen de ecu anders.

kasperht (0), 18 jaar geleden

De kop van de twee motoren heeft dezelfde dimensies volgens mij, dus grotere kleppen die hun hitte niet kwijt kunnen is niet het probleem.

Vraag is alleen of je een 2.0HP kan vinden op LPG. Ik heb een dikke maand geleden een 626 2.0 gekocht en ben een boel 626s op LPG tegengekomen, maar alleen met de normale 2.0 en de 1.8 motor.

Anne443 (0), 18 jaar geleden

Ik rijd nu ruim een jaar in een 1999 626 2.0 HP op gas (Vialle lpi) zonder problemen omtrent de motor of het gassysteem. Inmiddels staat er ruim 200.000 op de teller. Het kan dus wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.