Mazda 626: vervanging lampje achter instrumentenpaneel

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: GE 1.8 hb

Sinds kort werkt een deel van de achtergrondverlichting achter het instrumentenpaneel niet meer, waardoor in het donker de snelheid lastig af te lezen is. Niet erg handig als je 's nachts werkt. Zie bijgevoegde foto. Ik neem aan dat die dingen niet per stuk over een eigen zekering beschikken, en dat het dus gaat om een defect lampje. In oude topics kon ik wel informatie vinden over achtergrondverlichting elders in het dashboard e.d., maar niet hierover.

Uit informatie her en der op internet lijkt het erop dat een aantal lampjes in een soort van printplaat aan de achterkant van het paneel zitten, die op zich zonder gedoe individueel vervangbaar zijn. Daarom een paar vragen:

* welke type lampje is hiervoor gebruikt (type, aansluiting en sterkte)?
* is het geheel bereikbaar via de schroeven die in de overkapping nabij het instrumentenpaneel zitten, of moet hiervoor een groot deel van het dashboard gedemonteerd worden?

Bij voorbaat dank.
[url=http://postimage.org/image/4n3b5w03p/][img]http://s18.postimage.org/4n3b5w03p/ligtk...[/img][/url]

yamalas

Geplaatst door yamalas (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JdeP (10), 11 jaar geleden

Kan je inderdaad makkelijk bij komen. http://www.youtube.com/watch?v=ecLfUThZT...

Ik dacht dat deze 1.4 watt zijn,maar ben niet zeker,rij anders even langs de dealer.

Succes.

yamalas (0), 11 jaar geleden

Kijk eens aan, als je weet dat zoiets in het engels een 'gauge cluster' heet, dan wordt het ineens wel heel gemakkelijk gemaakt door youtube.

JdeP: dank voor de hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.