Mazda 121: Vreemde geluiden vanuit aandrijving?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 GLX

Goedemorgen,

Sinds afgelopen weekend heb ik een probleem met mijn auto. Vrijdagavond was het nog in orde, zaterdagochtend was het probleem er.

Het gaat om het volgende:

* Bij het rijden op een klinkerstraat of hobbelige weg heb ik het idee dat er er een meer klapperend geluid onder de auto vandaan komt.
* Bij het koppelen en ontkoppelen hoor ik een kloppend\tikkend geluid. Per koppel of ontkoppel actie 1 dit slechts 1 klopje of tik. Als ik heel voorzichtig ben met de koppeling hoor ik dit niet.
* Als ik stevig optrek (voor hoever dat mogelijk is met deze auto natuurlijk) hoor ik als de motor in toeren klimt een een ratelend \ bonkend geluid op hoge frequentie (snel achter elkaar dus). Als ik het gas los laat of de koppeling intrap is dit geluid weg. Als ik doorschakel naar 5 is dit ook weg.

Hebben jullie enig idee waar ik dit probleem zou moeten zoeken?

Met vriendelijke groet,

Niels Mook

nmook1983

Geplaatst door nmook1983 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 121? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

MarcoVW (0) PRO, 10 jaar geleden

Hallo,
Heb je al naar de motorsteunen gekeken? Even proberen om met de hand het motorblok te kantelen (te bewegen), want het lijkt aan jouw klachten net of bijv. de pendelsteun (achter, aan de onderkant van je motor) niet in orde is. Of een andere motorsteun overmatig veel speling heeft.
Groeten Marco.

nmook1983 (0), 10 jaar geleden

Hallo Marco,

Bedankt voor je reactie. Hier heb ik nog niet naar gekeken, ik ga dit vanavond proberen.
Hoeveel beweging zou normaal zijn?

Groet,

Niels

nmook1983 (0), 10 jaar geleden

Hallo Marco (en andere lezers),

Ik heb zojuist geprobeerd het motorblok te bewegen. Hier zit amper beweging op.

Wat ik misschien nog moet zeggen in het volgende: Bij het geluid dat ik hoor bij het optrekken heb ik niet het idee dat dit een resonerend geluid is maar iets mechanisch.

Iemand nog een idee?

Groet,

Niels

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

gebroken voorveer ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 121 of stel zelf een nieuwe vraag.