Mazda Tribute: Waar kan ik onderdelen voor de Tribute 2001 kopen?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0V6

Beste allemaal,
Zoals jullie waarschijnlijk weten, wordt de Tribute 2001 in Kansas, V.S. gebouwd, op Ford lijnen. Veel componenten zijn dan ook van Ford. Nou heb ik de grootste moeite om onderdelen te vinden voor mjn Tribute. Laatst een DPFE sensor (Exhaust Gas Recirculation system), ignition coil en een inlaatspruitstuk-pakkingset moeten bestellen in de V.S. Dat is lastig vanwege invoer-rechten, en shipping/uitvoeren via BongoU.S. En ik kan ook niet zomaar alle onderdelen vinden. Nu is de clignoteur kapot maar ik vind dat lullige ding nergens!
Ik heb me rot gezocht! Dat moet toch makkelijker kunnen? Ik kom er alleen niet achter hoe dan. Hoe doet een garagebedrijf dat als ik ze mijn Tribute ter reparatie aanbiedt?
Weet iemand waar ik onderdelen, zoals nu de clignoteur (flasher unit) kan kopen of bestellen behalve peperduur bij de mazda garage zelf?

Met vriendelijke groet,

Mark

Marcousovitz

Geplaatst door Marcousovitz (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Tribute? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4040 (295) PRO, 11 jaar geleden

In Amerika zijn de onderdelen voor Japanners en Koreanen veel goedkoper...
Je komt echter niet onder de invoerrechten en douane handelingen uit.
Maar dan nog is het goedkoper.

mvg.
Hans

Marcousovitz (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de info.
Inderdaad hebben ze daar erg veel spullen. In ieder geval de onderdelen die ik beschreef, maar helaas niet wat ik nu nodig heb.
Ik heb dat verkeerd omschreven, "clignoteur". Wat ik bedoelde is de knipperlicht automaat en, dat zal je net zien, die kon ik ook bij rockauto.com niet vinden.
Vandaag ben ik bij een automaterialen-zaak langs geweest, Raydo.
Ze waren erg behulpzaam en ik mocht er één proberen. Van Hella, waarbij het voltage overéén kwam, het schema en ook de plaats van de pennen. Ik kon hem dus zo op de stekker schuiven. Gek genoeg werkte hij niet!
Zou Mazda/Ford iets inbouwen waardoor alleen hun eigen knipperlicht automaat/relais werkt?
Volgens mijn "Haynes"werkplaats handboek moet ik een "single electronic flasher unit" hebben, zou dat het verschil zijn met die van Hella? "Electronic"?
Nou ja, dan toch maar bij Mazda zelf bestellen. Ik ben benieuwd wat het kost!

Tot later,
Mark

paulmichiel (0) PRO, 11 jaar geleden

Of even bij een USA sloperij kijken. Grote kans dat het relais van een ander type Ford USA ook werkt.

Marcousovitz (0), 11 jaar geleden

USA sloperij,... ook goed idee! Nu niet want ik heb hem nu besteld bij Mazda. Kosten incl.BTW € 63,- dat viel me nog mee,... hoewel een gewone van Hella kost nog geen € 12,-.
Maar voor toekomstige dingen ga ik USA sloperijen zeker onthouden.
Overigens, ik heb wel spijt als haren op mijn hoofd dat ik zo'n "nep" Mazda gekocht heb. Hij is al behoorlijk aan het roesten en afgelopen winter had ik problemen met de fout(MIL lampje) P0354; Ignition coil D primary/secondary circuit malfunction.
Daarover later meer want ik heb daar een uitgebreid verslag van bijgehouden.
Voor nu:
Ik ben nieuw op dit forum, sterker nog, het is voor het eerst dat ik me heb ingeschreven op een forum en ik wil wel even zeggen dat ik heel blij ben te zien dat er kennelijk nog steeds mensen zijn die niet alleen maar aan zichzelf denken maar tijd besteden aan het helpen van andere, volledig onbekende mensen!
Zelfs professionals die hun specifieke kennis kostenloos delen met anderen!
Te gek!!!
Goed weekend,
Mark

Hans4040 (295) PRO, 11 jaar geleden

Mark, welkom op problemcar.
Ieder forumlid stelt zijn/haar kennis geheel belangeloos beschikbaar.
De meesten van ons hebben overdag een gewone baan, dus de meeste reacties komen `s avonds en in het weekend.

Je hoeft echter geen uitgebreid verslag te plaatsen over eerdere problemen, daar is de site niet voor.
Verder hopen wij dat je geholpen bent, want dat is het belangrijkste.

mvg.
Moderator Problemcar.

Marcousovitz (0), 11 jaar geleden

Hans,
Accoord, ik begrijp dat dat niet de bedoeling is.
Het betreft echter een probleem wat nog niet opgelost is, maar wel voorlopig verdwenen. Het heeft, zo blijkt nu, ook te maken met de recente richtingaanwijzer-problemen.
Erachter gekomen dat er regen/water naar binnen lekt en dat dat de ri-aanw.automaat kapot gemaakt heeft en ook de ign.coil problemen geeft. Het druppelt over allerlei kabelboompjes in de buurt van de ODB-stekker.
Ik ga het lek opzoeken...

Mark

ptrustfull1 (50), 10 jaar geleden

Mark, hoe is het afgelopen met die foutmelding p0354. Die heb ik ook en ik heb ook waterlekkage. Het toeval wil dat een vriend ook een Tribute heeft en ook waterlekkage. Heb jij het probleem van de p0354 opgelost? Ik heb 6 nieuwe coils besteld in de VS, 120 USD (zo'n 92 eur) bij JC Whitney. Daar wacht ik nog op. Ik had de waterlekkage niet in verband gebracht met de foutmelding. Hoor graag van je
Mijn lekkage zat bij de hoeken aan de bovenzijde vd voorruit, slecht geplakt.

Marcousovitz (0), 10 jaar geleden

Hallo Paul,
Het probleem is er nog steeds, ik heb het lek nog niet kunnen vinden. Nu ik hoor dat het bij jou/jullie ook lekt en je dezelfde fout hebt, denk ik ook aan de slecht geplakte, of misschien slecht passende voorruit. Het probleem begon ook NADAT er een nieuwe voorruit ingezet is...... Er kwamen een poosje geleden ook druppels uit het zonnebril-bakje boven de binnenspiegel??!!
Ik ga binnenkort eens verder op zoek naar het lek, bedankt voor de tip.
Jammer dat ik je niet verder kan helpen.
Mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Tribute of stel zelf een nieuwe vraag.