Mazda Tribute: Temperatuur stijging na uitzetten motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6

Vandaag een Tribute gekocht. De auto rijdt prima en de temperatuur blijft netjes in het midden. Als de auto uitgezet wordt gaat er druk/koelvloeistof uit het expansievat. Een radiator buis trekt helemaal plat als of ie vacuüm gezogen wordt. De thermostaat heb ik er uit gehaald. Wat mij opvalt is dat maar 1 van de 2 ventilatoren werkt. Enig idee wat er aan de hand kan zijn?

ptrustfull1

Geplaatst door ptrustfull1 (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Tribute? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat de temperatuur plaatselijk oploopt is heel normaal. Omdat er geen circulatie is zal in de cilinderkop het temperatuur verschil in het materiaal kleiner worden, dus rond het opneemelement van de meter hoger.
De thermostaat heeft hier niets mee te maken. Terugzetten enm het systeem netjes vullen en ontluchten!!!!!!

De overdrukdop in het expansievat is ook een onderdrukdop.. Dus na afkoeling zal de druk beneden de buitenluchtdruk komen. Dit mag echter maar heel weinig zijn..Schoonmaken van de onderdruk klep in de dop is meestal voldoende. Denk erom, het is een klep met een heel licht veertje naar 1 kant dooreblazen.. (terug gaat niet)

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Paul; om een ding uit te sluiten en ook wat Cor aan haalt die radiateurdop vervangen . Doe bij het vullen het tankje niet te vol .
Zonder termostaat rijden KAN problemen geven. Het is vaak niet alleen een klep om de doorgang naar de radiateur te openen maar ook om een andere doorgang in het blok zelf af te sluiten . Zonder termostaat is die regeling er niet meer !!

Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Tribute of stel zelf een nieuwe vraag.