Mazda 626: witte rook

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800-12v-carb.

Na het vervangen van de cilinderkop,heb ik de pakking tussen inlaatspruitstuk en de kop al voor de 2de keer vervangen , omdat er valse lucht werd aangezogen.
Omdat ik dacht dat koppakking doorgrslagen zou zijn heb ik in de garage de koelvloeistof laten controleren op co.(niks gevonden).
Mijn probleemis het volgende: Bij het starten van de koude motor nadat hij langer dan een dag niet gelopen heeft ontstaat er kortstondig +- 10sec een flinke witte rookpluim. Maar dat is niet altijd het geval !!!! en de motor loopt goed.
Zou dit euvel aan de afstelling van de carburateur kunnen liggen?
Wie weet raad?
Bij voorbaat dank .en met vr. gr. Hubert.

Hubert4588

Geplaatst door Hubert4588 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jan-Marcus (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk dat dit gewoon water is wat verdampt uit de uitlaat. Maar het is zo moeilijk te zeggen omdat ik niet kan zien hoeveel het is.

Hubert4588 (0), 17 jaar geleden

Hallo Jan.
De kop is al bijna een jaar geleden vervangen en het water in de uitlaat is allang verdampt. Het probleem doet zich niet iedere keer voor bij het starten van de koude motor,dat is nou juist het rare.
Kan het iets met carterventielatie te maken hebben of de choke,want in het begin draait de motor op 2300 toeren/min wat ik toch wel erg hoog vind ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.