Mazda Xedos-9: xedos 9 tikkende klepstoters en loopt onregelmatig, houdt in!

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 v6

Hallo, wie kan mij helpen, ik ben in het bezit van een fijne xedos 9 met een 2.5 v6, maar nu is de motor na 250 dkm stuk gelopen en is er een andere motor in gezet type kl, volledig KL-IAI, ik weet niet of dit de goede motor is (er wordt veel gesproken over KL-DE) maar de leverancier is geen prutser dus ik ga er vanuit dat het goed is.

Nu is de motor reeds geflushed en de bougie kabels zijn vervangen maar nog steeds is er niet een hele vlakke accelleratie als je het gas in trapt en ook tikken de klepstoters bij stationair draaien.

Het werd aanbevolen om 10w30 of 10w40 olie te gebruiken na de flush omdat dit de oorspronkelijk gebruikte olie is volgens de monteur van de garage en er werd ook verteld dat 5w30 vol synth. niet geschikt is voor de motor. Nu heb ik het oude blok nog liggen zou ik de klepstoters hieruit kunnen gebruiken om de stoters in het gemonteerde blok te vervangen of is er een simpelere oplossing?

Graag hulp!!

Robert.

autofanrob

Geplaatst door autofanrob (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Xedos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ee6driver (0), 16 jaar geleden

Beste,

Wat olie betreft zeker geen 5W30 !!! Ikzelf gebruik 10W40 en heb geen problemen zolang het olieniveau voldoende hoog is, dat wil zeggen maximaal gevuld. Zodra het olieniveau naar halverwege het toelaatbare zakt beginnen de klepstoters te tikken. Het zou me zeer sterk verwonderen dat de oude stoters met 250k het probleem oplossen. Het probleem wordt veroorzaakt door een tijdelijk tekort aan smering ter hoogte van de stoters, niet door een eventule speling. Hydraulische klepstoters werden speciaal ontwikkeld om spelingen te compenseren en dus zullen andere stoters geen oplossing bieden. Het lawaai is een zeer gekend fenomeen voor deze motor en is jammer genoeg iets waar we moeten mee leven. Tot op heden heb ik nog nooit gehoord van een defect omwille van het geklapper (zolang het zich slechts kort-tijdig voordoet bij stationaire loop). Samengevat: dikkere olie = 10W40

Stottert de wagen enkel bij het intrappen van het pedaal, of tijdens de hele acceleratie? Onder de 3200 toeren is een stotter bij het intrappen van het gaspedaal normaal = eigen aan een V6 met slechts een inhoud van 2.5L. Controleer ook even of het niet de tractie-controle is die ingrijpt. Overkomt me vaak wanneer ik snel een kruispunt over wil (heel vervelend).

Een goede informatieve site is www.xedos-community.de (je moet wel een aardig mondje duits kunnen)
Hoop je geholpen te hebben,

Mvg,

Tommy

autofanrob (0), 16 jaar geleden

He dank je wel voor de info, wat betrft die klepstoter, die al reeds vervangen en met succes het is dan ook al weer een jaar geleden dat ik die toppic heb geplaatst maar alsnog bedankt. Helaas moet ik de auto weg doen wegens een andere baan waarvoor ik een diesel nodig heb voor de afstand tussen woon/werk.

groeten,

robert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Xedos of stel zelf een nieuwe vraag.