Mazda 2 2005: Zekering kapot??

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: FXJA, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 59

Gisteren bij het nameten een kleine kortsluiting veroorzaakt de blower viel uit. Meteen gestopt en de zekering vervangen. Omdat ik niet kon lezen wat er op het klepje stond (mijn ogen zijn niet zo scherp meer) moest ik de zekeringen een voor een controleren. Na het vervangen van de kapotte zekering wilde ik de auto starten. Nu begint het probleem, geen brandende lampjes op het dashboard en de startblokkering wordt niet opgeheven. Het lampje blijft flashen.
Hoe nu verder?

jacjohal

Geplaatst door jacjohal (55) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

2 weken geleden - kaleido 1

Waar ben je mee bezig geweest dat daardoor kortsluiting ontstond ?
Zekering goed terug gestoken niet naast het voetje ?
Zijn er niet meer defect ?
Is de vervangen zekering nog steeds heel ?

2 weken geleden - jacjohal

Moest een 12v pin op een stekker controleren. Denk per ongeluk een andere pin geraakt. Een buur heeft een goedkope OBD bij het uitlezen kwam een sluiting van A/C er uit maar er zit geen A/C in de auto. de vervangen zekering doet zijn werk goed blower werkt weer. alle zekeringen onder het dashboard zijn nagekeken ook die achter het kastje rechts. vermoed een zekering in het motorcompartiment maar hoe krijg ik die er uit? dit zijn een soort blokjes en zware zekeringen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 2 of stel zelf een nieuwe vraag.