Mercedes-Benz :

kellyassmann

Geplaatst door kellyassmann (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

autoxpert790 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heeft de auto echt origineel 69000 km? Is erg weinig voor een dergelijke auto van 5 jaar oud. Jou tik is geen klep maar een hyd stoter welke versleten is, als de motor warm wordt wordt de olie dunner en ontstaat de tik.

Laat de olie verversen met een door mercedes voorgeschreven olie, een vol synthetische olie hoeft niet. Waarschijnlijk is na verversen je klacht weg, anders klepstoters vervangen.

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Harry heeft gelijk, denk ik. Gebruik een door Mercedes voorgeschreven oliesoort en vernieuw die stoter. Dit probleem ontstaat vooral bij wagens die over de verversings termijn heen rijden (dan heb ik het niet over 100km) En ook ik denk dat deze wagen een tonnetje, wellicht twee is terug gezet. (klepstoters gaan bij normaal gebruik 'eeuwen' mee)

gsm3845 (0) PRO, 19 jaar geleden

Tikkende klep wordt veroorzaakt door een lekke koppakking.
Koppakking scheurt bij oliekanaal eerste cylinder waardoor klepstoter(s) niet voldoende olie krijgen.
Kilometerstand klopt waarschijnlijk wel omdat alle 110 met deze km stand of zelfs lager deze klacht vertonen.
Maak niet eerst hoge kosten door allerlei dure onderdelen te vervangen zoals bijv. klepstoters.

gsm3845 (0) PRO, 19 jaar geleden

Olieverbruik komt ook door lekke koppakking,waarschijnlijk kun je al zien of ruiken dat er verbrande olie uit de uitlaat komt.

kellyassmann (0), 19 jaar geleden

Hallo iedereen.
Ik heb ondedelen gehaald en haal er morgen de kop af.
Bedankt voor de informatie.
Groeten Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Overig of stel zelf een nieuwe vraag.