Mercedes-Benz Sprinter: 2.7 CDI motor inbouwen in ouder type auto

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: OM 612 316 CDI

L.S.,

Ik ben bezig met het inbouwen van een mercedes 2.7 CDI motor in een belastingvrije G klasse. Ik heb de motor inclusief alle aggregaten en een kabelboom. De computer heb ik echter niet.

De computer die in de sprinter zat waar de motor uitkomt had als nummer A612 153 34 79. Ik kan op ebay een computer kopen met nummer A 612 153 72 79. Weet iemand hoe ik na kan gaan of deze computer gaat werken bij de motor die ik heb ?

Heeft iemand ervaring wat ik verder nodig heb om de motor aan de praat te krijgen ? Moet ik ook de binnenkabelboom kopen samen met het contactslot of kan ik het zo maken dat ik met het oude contactslot en dus een beperkte hoeveelheid kabels de moderne computer het signaal voor aan en uit geef ? En dus alleen een modern gaspedaal nodig met potmeter ?

Vriendelijke groet,

Bart

bartossewaarde

Geplaatst door bartossewaarde (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

nic (0) PRO, 16 jaar geleden

dat kan alleen via dealer ze voeren dat nummer in en kunnen dan zien of dit nummer hier aan gekoppeld zit en welke nummerwijzigingen er op zijn doorgevoerd. even bellen dus.
dat hangt er vanaf als je een elektronisch contactslot fbs (digitale of klap sleutel) heeft kun je het wel vergeten motorregeleenheid staat met slot in verbinding en moet beveiliging vrijgeven deze moeten bij elkaar horen.

bartossewaarde (0), 14 jaar geleden

Uiteindelijk maar complete auto gekocht als donor met daarin alle modules en draadboom etc. Zonder dat zou het een gebed zonder eind worden. Gr, bart

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 14 jaar geleden

Dat is idd het beste. De regeleenheid CDI en WSP moeten aan elkaar gekoppeld zijn ivm de startblokkering. Je moet daar ook de bijbehorende transpondersleutel van hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.