Mercedes-Benz Sprinter: Dieselklop

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 212 D 2,9 TD

Ik heb hier een sprinter 212 d bwj 1997 binnengekregen met een abnormaal motorlawaai op stationair toerental bij warme motor . Het lawaai is vergelijkbaar met een dieselklop , maar geen hagelend lawaai ( van bvb een te vroege inspuittiming ) . Ik had de tweetrapsverstuivers laten testen in een testcentrum , en deze bleken slecht te zijn ! Aangezien ze in ruil niet verkrijgbaar zijn , heb ik er 5 nieuwe besteld ( origineel , grapje van 1850 euro ) , maar het probleem is identiek . Als de motor koud is , geen lawaai , maar als hij warm is een overdreven lawaai , wat ik vergelijk met een dieselklop. Ik heb de verstuivers één voor één los gedraaid bij draaiende motor , maar het geluid blijft , alhoewel het precies maar van 1 cilinder afkomstig is . Ik heb ondertussen de cilinderkop eraf gehaald, in de hoop wat meer te weten te komen, maar spijtig genoeg kan ik weer niets vaststellen . Mijn klant wordt stilaan een beetje zenuwachtig , gezien de oplopende kosten en de tijd dat hij zijn bestelwagen moet missen , logisch ook !!

Kan iemand me hier nog een beetje raad geven ??
Het zou alvast welkom zijn !!

Groeten, Eric

ERIC2754

Geplaatst door ERIC2754 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

WOOLDRIKVANMILTENBURG (0) PRO, 16 jaar geleden

voorkamer los? bij oude types zat er in de voorkamer een balletje dat wel eens los ging zitten met een nagelend geluid als gevolg. laatst een 311 cdi gehad met een rot hoofdlager............ ging ook pas warm herrie maken .

ERIC2754 (0) PRO, 16 jaar geleden

probleem opgelost , bleek koppakking te zijn , heel klein scheurtje tussen oliekanaal en cilinder nummer 1 . Door de verbranding van olie , maakte de motor een kloppend lawaai . Raar , hij rookte immers niets blauw en de klant had ook geen last van olieverbruik , terwijl dit probleem toch al even aan de gang was . Allen alvast bedankt voor het meedenken

groeten, Eric

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.