Mercedes-Benz 300 Oldtimer: 300d wil niet in de (hand) versnelling

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Diesel, Motorcode: 300d

Vandaag een eind gaan rijden met mijn 300d uit 1986, die ik wil gaan schorsen en dan even wachten tot hij belastingvrij is. De eerste 100km gingen perfect en en de auto liep lekker en schakkelde goed door.

Ik kwam in de file en schakkelde even terug naar de 4 en dat lukte dus niet. Volgens mij hoorde ik wat in het koppelingspedaal, maar dat weet ik niet heel zeker.

Ik ben gestopt en heb de wagen uitgezet en in de 1 gezet en weer gestart, wat vervolgens wel lukte, maar toen ik de koppeling nog ingetrapt had ging hij al schokkend naar voren en starte daarna wel gewoon en toen kon ik rijden. OP schakelen naar de 4 ging moeizaam, maar de 5 wilde weer niet. Terug naar de 4 ook niet. Dus kon ik weer stoppen.... in de achteruit wilde al helemaal niet bij een lopende motor.

Vermoed dat de drukgroep het begeven heeft of de hydroliek (is dit hydrolisch??) is niet goed op druk oid.

Wie weet hier meer van....

Bedankt alvast voor het meedenken.

Erwin

Cooperino

Geplaatst door Cooperino (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300 Oldtimer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dockedmarc1 (0), 13 jaar geleden

denk dat de hydrauliek cylinders het begeven hebben, dit resulteerd in een koppeling die niet ontkoppeld en maakt het schakelen bijna onmogelijk.

Cooperino (0), 13 jaar geleden

[quote=dockedmarc1]denk dat de hydrauliek cylinders het begeven hebben, dit resulteerd in een koppeling die niet ontkoppeld en maakt het schakelen bijna onmogelijk.[/quote]
Bedankt voor het meedenken dockmarked1

Voor de zekerheid vandaag nogmaals ontlucht!.
Schakelen wil echter nog steeds niets! Zodra de auto loopt wil hij gewoon niet in de versnelling.

De gever en de nemer kunnen nu nog stuk zijn natuurlijk, maar daar kan ik (visueel) niets aan ontdekken.


Het pedaal voelt gewoon soepel aan (te soepel naar mijn idee, want ik voel totaal geen weerstand. Bij het ontluchten bleef het pedaal ook soms helemaal beneden staan en toen moest mijn vrouw hem weer omhoog trekken.

De drukgroep is dus vermoedelijk nu al ingedrukt, maar komt niet terug.....


Ik denk dat ik de koppelingscilinder (gever) eerst maar eens vervang! Werkt het dan nog niet, dan de hulpcilinder (nemer) maar eens!

Als dit geen oplossing biedt, weet ik het niet meer, maar dan ben ik bang dat de drukgroep het begeven heeft!

Iemand nog suggesties????


Erwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 Oldtimer of stel zelf een nieuwe vraag.