Mercedes-Benz G-Klasse: 300gd snelheid maximaal 80

Bouwjaar: 1980, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0 5cil

Wanneer ik met de G ga rijden haal ik in de S stand niet meer dan 85 kilomter per uur met zeer hoge toerentallen. Bij overschakeling naar de SA (4WD) merk ik niet veel verschil. De GA stand werkt normaal.

Mijn vraag is of deze snelheid normaal is en of er duidelijk onderscheid merkbaar zou moeten zijn tussen S en SA keuzestand dus tussen 2wd en 4wd. Tussen de SA en GA voel je aan de keuzehendel duidelijk een omschakeling. Bij de omschakeling van S naar SA lijkt het alsof het te soepel gaat.

Wanneer dit niet normaal zou zijn, wat is dan de oorzaak en of mogelijke oplossing? Zou het mogelijk kunnen zijn dat de 4WD continu actief is? Is dit schadelijk en moet daar snel iets aan gedaan worden om erger te voorkomen?

Mvg Mischa

franssenmi

Geplaatst door franssenmi (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz G-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Bril (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi Mischa voor al je vragen over een G moet je op deze site kijken dit is een vriend van me hij helpt je wel verder hij is de beste als het om een G gaat http://www.g-center.nl/ vraag naar Cor.
Gr Dirk

Roger10209 (0), 17 jaar geleden

Is dit een handgeschakelde bak?normaal wel ,het zou kunnen dat de koppeling slipt.Wanneer de SA stand ingeschakeld is moet in teorie de snelheid hetzelfde zyn maar er komen meer spanningen op de aandryflyn.Is het toevallig een automaat die nadien mischien ingebouwd is dan kan het zyn dat deze niet in 4de versnelling schakeld Ik heb zelf een 300GD van 1979 en hiermee kan je tot +- 120km/h gaan maar dit is by elke G niet hetzelfde omdat er verschillende asverhoudingen zyn

gwagen (0), 17 jaar geleden

tussen s en sa zit geen verschil, anders dan dat het geluid van de aandrijving iets anders is , dit omdat het voorste cardan nu ook aangedreven wordt.

80 km/h is bij een 280 ge de max, bij ga bij een 300d weet ik het niet.
denk dat je het in je motor moet zoeken ,brandstof pomp,gaspedaal/stangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz G-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.