Mercedes-Benz G-Klasse: abs lamp brand

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 6 cilinder

Hallo,

hier staat een 300gd uit het jaar 1991. Van deze auto gaat soms het abs lampje branden. Wat mij opvalt is, dat het lampje gaat branden op moment dat het contact weer aangezet wordt bij warme motor. Als het lampje niet brandt gaat hij ook niet aan onder het rijden. Dus hij gaat alleen branden na het inschakelen van het contact. Ik heb geprobeerd de auto uit te lezen met het diagnose systeem van mercedes. Er zit een diagnose aansluiting onder de motorkap (6 polig) echter kan ik geen contact maken met het abs. Ook kan ik in het wis nergens iets van een schema terug vinden van deze auto. Wie heeft er informatie over deze storing? En wie heeft er schema's van dit systeem?

dennis.schaap

Geplaatst door dennis.schaap (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz G-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

amplifier (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb een keer bij een w124 dezelfde storing gehad, ook 3l 6cil diesel, toen was er een relais stuk, als de lamp brandde, werkte de toerenteller ook niet, weet niet hoe deze het bij jouw doet?

dennis.schaap (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi, de toerenteller valt op dat moment niet uit. Gisteravond heb ik is een noodstop gemaakt. De storingslamp brandde op dat moment uiteraard niet. Wat mij opviel is dat na ik de noodstop had gemaakt de abs lamp direct ging branden waardoor het rechtse voorwiel blokkeerde. Zelf heb ik het idee dat er rechts iets niet goed zit. Alleen beetje lastig zoeken zonder een computer die uit te lezen is.

sanne (0), 17 jaar geleden

kan het de sensor zijn die stuk is is vaak het geval

dennis.schaap (0) PRO, 17 jaar geleden

Heeft er niemand geen schema? Inmiddels heb ik wel een schema op de kop getikt alleen dit is heel onduidelijk. Op de regeleenheid zit ook een D+ aansluiting alleen ik kan het aansluitnummer op de regeleenheid niet meer lezen in mijn schema. Iemand suggesties??

mcoen (0), 16 jaar geleden

probeer aan de rechterzijde eens schoon te maken (stofzuiger/compressor en remmenreiniger). Vuil kan de oorzaak zijn dat de censor niet goed werkt

jan4905 (0) PRO, 16 jaar geleden

kijk maar eens naar het relais,deze willen vaak stuk gaan.is een relais met een zekering er bovenop,deze stuurt het abs brein aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz G-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.