Mercedes-Benz A-Klasse: A-150 start op 3 cilinders

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine

deze A-klasse start normaal, na enkele minuten schakelt de stuurdoos de 2e cilinder uit vanwege te hoge uitlaatgaswaarde. Als je dan de motor stillegt, draait hij oopnieuw op 4 cilinders, en heb je de rest van de dag geen problemen meer, de auto blijft normaal rijden, geen vermogenverlies, geen extra verbruik.

petermans

Geplaatst door petermans (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Siem Bijman (115) PRO, 16 jaar geleden

Alleen bij de koude start begrijp ik uit je verhaal? Kan er een klepstoter even wat traag op gang komen misschien? Oliepeil misschien checken of kijken of er de juiste olie in is gekomen bij de servicebeurt

casper44 (0) PRO, 16 jaar geleden

Kijk eens naar de verstuivers (terugroepactie)?
Wissel de bobine anders eens om en kijk of het probleem zich mee verplaatst.
Succes

petermans (0) PRO, 16 jaar geleden

bedankt voor de 2 reacties tot nu .Bobines reeds omgewisseld, injectoren vervangen, compressietest OK. De foutmelding zegt : uitschakelen van 2e cilinder vanwege te hoge uitlaatgaswaarde. Dit gebeurt binnen de 5 minuten na een koude start. Indien ik het toerental in deze warmdraaifase hoog genoeg houd, lukt het me om de foutmelding niet te krijgen.

ronald10422 (0) PRO, 16 jaar geleden

kijk inderdaad maar eens na de terugroep actie (KDM van de injectors) en of een up-date aanwezig is van 14min van de ME regeleenheid.

petermans (0) PRO, 15 jaar geleden

probleem gevonden : vanwege de LPG installatie is de klepzitting van de 2e cilinder beschadigd, dus bij koude start teveel kompressieverlies, vandaar foutcode. Cilinderkop laten reviseren met plaatsing van speciale LPG klepzittingen(850€), probleem opgelost.
Te zwakke klepzittingen bij de A150, is een gekend probleem.

ronald10422 (0) PRO, 15 jaar geleden

de volgende keer mag wel effe vertellen dat de auto op LPG rijd
gr ronald

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.