Mercedes-Benz A-Klasse: keering/pakking versnelingsbak vervangen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 160

hallo pasgeleden met mn wagen naar de dealer geweest en toen die op de brug stond wees ik de monteur op het feit dat volgens mij de versnelinsbak aan het lekken was hij noemde dit zweeten ik houdt het nu in de gaten maar zie nu deze week als ik de auto stilzet en dr onder kijk iedere keer druppels eronder hangen is dit nu ernstig en zo jah is het vervangen van zo een keerring een hoop werk ?

a 160 avantgarde

Geplaatst door a 160 avantgarde (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (320) PRO, 16 jaar geleden

Dat ligt er aan welke keerring lekt.
Is het de voorste oliekerring dan moet de krukaspolie eraf.
Is het de achterste oliekeerring, dan moet de versnellingsbak er af.

mvg,
Hans.

a 160 avantgarde (0), 16 jaar geleden

beste hans bedankt voor je spoedige reactie maar voor zover ik het kan beoordelen is het de voorste oliekeerring is dit dan veeel werk

ToniMB (0) PRO, 16 jaar geleden

als het inderdaad die keerring is. Ja! Enorm veel werk, compleet subframe inclusief motor, bak en veerpoten moeten eronderuit. Daarna kunnen pas de motor en bak van het subframe af en van elkaar gescheiden worden. Reken op anderhalf tot twee dagen werk alles bij elkaar. Alles de monteur het gezien heeft en het zweten noemt en adviseert er niks aan te doen zou ik er inderdaad niks aan doen.

Oja, bij een a-klasse heb je alleen een "voorste keerring" en 2 aandrijfaskeerringen. Motor en bak liggen er dwars in.;)

Ok, Hans heeft het over krukaskeerringen zie ik nu. Als het de voorste krukas keerring zou zijn moet inderdaad de krukaspoelie eraf maar blijft ongeveer evenveel werk, motor en bak moeten nog steeds van het subframe af omdat de bout van de poelie achter het subframe zit, zit wel een gat in maar daar past de bout helaas niet door.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.