Mercedes-Benz A 160: A160 Start alleen met bypass

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 166 960, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 75

Hallo,
Mijn a160 van 2002 startte onlangs niet na een weekje stilstaan, startte een of 2 keer en dan niet, na een half uur stilstaan weer een of 2 keer etc. Volgens de ANWB de startmotor die niet goed was. Deze heb ik laten reviseren a 400,-, waarna ik het bericht kreeg dat de auto nog niet startte en het startcirquit(niet nader benoemd) niet in orde was en ook vervangen moest worden a 1000,- nieuw of 500 2e hands. De accu was ook niet super maar kon nog net.

Als work around kon er een startknop worden gemaakt waarmee direct de spanning van de accu op de startmotor wordt gezet(paarse draad 3 polige connector in accuruimte). Dat maar gedaan maar het werkt erg vervelend(auto start wel en startmotor draait goed rond maar ik moet en de sleutel en de knop bedienen).

De relays in de motorruimte gechecked en k3 vervangen door een nieuwe maar zonder resultaat. op de paarse draad meet ik geen spanning als de sleutel in de start positie wordt gedraaid. Het is geen automaat dus er zit volgens mij geen blokkade op zoals bij de automaat die eerst vrijgave moet geven.

Iemand een idee hoe dit kan of een schema van het startcirquit? Het probleem lijkt het doorzetten van de spanning naar de startmotor als het contact in de start stand staat. Naar mijn idee zit alleen k3 (starter lock out relay hier tussen) of zit er in het contactsleutel deel of ergens anders nog iets wat hier invloed op heeft?

Avast bedankt voor de hulp, alle info is welkom!

harmen4143

Geplaatst door harmen4143 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

harmen4143 (0), 6 jaar geleden

foto

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.