Mercedes-Benz A 160: Heel veel rook bij 130km/h en harder

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 166 960, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 75

Hallo allemaal,

Wie kan mij helpen met het feit dat als ik 130 of harder rijd op de snelweg dat de hele snelweg blank staat van mijn rook, bij 120 km/h bijvoorbeeld niet.
Het is een automaat en heeft een lage km stand voor bouwjaar 2003, 89.000 km gelopen, nieuwe automaatbak, alles is perfect, geen mankementen bij de keuring, tijdens het proefrijden ook verder niks gemerkt, maar als je wat langer 130 km/h rijd, krijg je enorme rook ontwikkeling, het is gewoon grijze rook, niet zwart, blauw of wit.
Waar komt het door? verder een hele fijne auto, niks op aan te merken.
Heeft iemand een antwoord?

Alvast dank.

mvg, Wouter

Nightflash

Geplaatst door Nightflash (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

theovandeworp (0), 6 jaar geleden

Hallo.Wouter.

Dit lijkt mij toch een probleem in het koelvloeistof circuit.
Stinkt de auto op moment van roken niet?
En controleer je regelmatig koelvloeistof?
En waarom is er een andere automaatbak achter gekomen bij deze km stand?
En weet je waar de rook weg komt?
Uitlaat of onder de auto weg?
Groet theo

Nightflash (0), 6 jaar geleden

Hallo Theo,

Auto stinkt niet, ik heb de auto net een weekje, koelvloeistof is prima trouwens, de automaatbak is vernieuwd omdat de vorige eigenaresse hem niet meer vertrouwde.
Rook komt gewoon uit de uitlaat, maar bij 120 km/h is er niks aan de hand en het is ook geen witte rook, zoals normaal met een lekke koppakking of iets.
Het lijkt wel of er bijna nooit hogere toeren mee is gereden met mijn auto, want hij staat redelijk zuinig ingesteld eigenlijk, lage toeren bij elke snelheid.
Voor een 1600 cc is 130 km/h met 3100 rpm weinig (vind ik zelf), verglijking met een 2.0 16v (nissan blok) 3750 rpm.
Zou het misschien kunnen dat hij nog beter ingereden moet worden?
Ik ga vanmiddag even mijn koelvloeistof nog een keer checken.
groet wouter

Nightflash (0), 6 jaar geleden

Nou, de rook is allemaal weg, maar nu is de stuurbekrachtiging er ineens nee gestopt, heel raar, ik heb de auto net 1 weken en ineens zijn er allemaal problemen. Heel vreemd, tijdens de testrit nergens laat van ook en alles laten checken, grote beurt gehad, helemaal niks. Maar ineens. Is het zover. Heel vreemd.

Nightflash (0), 6 jaar geleden

Nou alles opgelost, de garage heeft onder garantie de stuurbekrachtiging pomp vervangen, dat veroorzaakte ook de rookontwikkeling,
Theo, dank voor je informatie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.