Mercedes-Benz V-Klasse: aanjager / kachelventolator v220

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220 cdi

Mijn kachelventilator doet het soms wel en soms niet, soms alleen in hoogste stand. Vooral in de winter deed hij het vaak niet.
Nu heb ik gelezen dat deze vaker vervangen wordt maar dat het mogelijk ook de weerstand kan zijn.
Ik heb wel de indruk dat hij ook bij hoogste stand niet super hard blaast. Nu kan ik de ventilator vervangen maar het zou dus ook die weerstand kunnen zijn. Waar vind ik die dan?

gp-campers

Geplaatst door gp-campers (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz V-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Simoens 1 (0) PRO, 10 jaar geleden

als je ventilator alleen in de hoogste stand werkt is je weerstand kapot. die zit naast je ventilator in de ventilatiebuis. Voor het niet hard blazen zal u interieurfilter aan vervanging toe zijn

gp-campers (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. De ventilator deed het soms ook dagen helemaal niet. Hoe kan ik testen of het de ventilator of de weerstand is. In ieder geval bedankt tot nu toe.

Simoens 1 (0) PRO, 10 jaar geleden

als de ventilator het niet doet met een voltmeter kijken als er stroom toekomt. komt er toe is je ventilator kapot

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Met een voltmeter kijken of er stroom komt??? Je kan beter spanning meten.

De stekker op de kachelmotor wil weleens inbranden..

gp-campers (0), 10 jaar geleden

Kachel ventilator gedemonteerd bleek wel te werken maar bij manipulatie aan de draden ging hij langzamer draaien of stopte helemaal. Ik heb een nieuwe gemonteerd heerlijke frisse lucht ( ook een nieuw interieurfilter geplaatst) en en krachtige luchtstroom. Bedankt voor de tips en het meedenken.
Weet iemand ook hoe je deze ventilator kunt openen. Ik zou graag de exacte oorzaak achterhalen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz V-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.