Mercedes-Benz 190: Abs

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Beste probleemoplossers,

Mijn ABS doet het niet meer .. laatst heb ik met enorme regen door hele diepe plassen gereden. De dag ernaa ging het ABS lampje 2 x flauw branden en de ruitenwissers heel langzaam heen en weer. Maar dat was snel weer over dus ik heb er geen aandacht meer aan besteed. Nu met een noodstop doet mijn ABS het niet meer dus ik denk toch aan een relatie met het flauwe branden van het lampje. Iemand enig idee waar ik moet gaan zoeken? Het lampje brand overigens niet tijdens het rijden en wel voor het starten dus hij doet het wel.

Gr Jaap

jaboV

Geplaatst door jaboV (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RoelV (0) PRO, 16 jaar geleden

ABS sensoren bij de remblokken alle vier goed nakijken, anders even kijken naar het ABS relais, dit zit achter de computer, achter de accu. Als hier een gemodificeerd relais opzit zitten er 1 of twee zekeringen op. Gaat je ruitenwisser nu weer snel genoeg? Anders willen de motoren hiervan nog wel eens kapot gaan. Verder helpt smeren van de wisserarm ook, dit wordt vaak vergeten met schade als gevolg. Het kapje even losmaken onderaan de ruitenwisser(verlengde van het blad zeg maar) en vet erin, paar keer op en neer en klaar is kees hopelijk.

jaboV (0), 16 jaar geleden

Hallo Roel,
Ruitenwissers doen het weer normaal en inderdaad af en toe een druppie vet erin hebben ze wel nodig. Ik zal eens kijken bij dat relais want het is denk ik een elektrische storing, Lijkt op iets van een aarde probleem. Ga eerst de boel maar eens schoonmaken.
Okay dus die computer zit ergens achter de accu dan weet ik een beetje waar ik moet beginnen.

alvast bedankt

Jaap

RoelV (0) PRO, 16 jaar geleden

Achter de accu zit een plastic kap, daar zit de computer achter, kan niet missen en daarachter zitten twee relais, de linker als je er voor staat is van de brandstofpomp en de rechter van de abs als jet goed is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.