Mercedes-Benz MB 100 D-L: abs en acculampje mb100

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 55

hallo allemaal,

voor een paar maanden geleden heb ik een leuk mercedes campertje gekocht met een beetje werk.
het gaat om een mb100 met een weinsberg opbouw. het grootste probleem was een lekke kachel deze is gerepareerd en het hele dashbord is er uit geweest. na reparatie werkte voor mijn weten alles naar behoren, maar de week erop begon de lamp van de abs en de accu te branden. na even problemcar.nl te raadplegen heb ik gelezen dat dit aan een lage boordspanning kan liggen en ik heb de accu gecontroleerd en die was slecht. na het vervangen bleef de lamp branden. ik heb met lopende motor de spanning gemeten en die is ongeveer 12.5 volt. ook aan de dynamo meet ik 12.5 volt na een beetje gas geven gaat de spanning naar 14.3 volt en gaan de lampen uit en springt het rode lampje met uitroepteken aan. ik heb de spanningsregelaar er af geschroefd en de koolborstels zijn nog goed. weet iemand hoe ik die kan meten of andere suggesties??

het volgende probleem is de ruitenwisser. die werkt enkel op de eerste stand op stand 2 stopt die direct en bij de interval maakt die de slag af en stopt dan ook. de schakelar heb ik losgehaald en is voor mijn weten nog goed. kan dit aan een relais liggen of de motor?

mvg.
Sven Mengerink

sven mengerink

Geplaatst door sven mengerink (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz MB 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sven mengerink (0), 7 jaar geleden

Problemcar wil graag een bijdrage leveren om tot een snelle en betrouwbare oplossing te komen.

Immers, problemen zijn er om op te lossen.

Hans4040 (330) PRO, 7 jaar geleden

Inderdaad....maar wat nu als niemand een oplossing heeft?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz MB 100 of stel zelf een nieuwe vraag.