Mercedes-Benz Vito: ABS en ETS lamp in vito permanent aan

Brandstof: Benzine, Motorcode: 4 cylinder

Mijn zwager heeft een Vito waar ik vandaag de bobines van droog geblazen heb. Dit was de reden dat hij bij mij kwam. Bij inspectie van de vloeistofniveau's en dergelijke daarna, bleek dat in deze auto al enige tijd de ABS en het ETS lampje aan zijn, maar hij vond de auto niet noemenswaardig anders rijden dus heeft zich er niet druk over gemaakt.

Mijn vraag is, waar zit de OBD-stekker van dit voertuig en waarmee kan ik hem uitlezen? Welk merk/type ABS zit er exact in? Ik heb het vermoeden dat de OBD-stekker in het handschoenenvakje hoort te zitten, maar daar zat niets, alleen een rechthoekig gat wat er beschadigd uit zag. Onder het dashboard zat wel een stekkermof die met een tie-wrap dicht gemaakt was waar ik meende een stekker in te voelen die wel eens de OBD-stekker kon zijn, maar ik had geen behoefte om deze open te gaan knippen zonder zeker te weten dat ik daar een stekker zou vinden.

Ik begrijp dat de ABSpomp van deze auto's vaak defect raakt doordat er "ranzig" vet in zit. Als dat het geval zou zijn, geeft de ABScomputer dan nog bepaalde fouten?

Edit: het gaat om een Vito 113, 2 liter, uit 1999.

WhizzMan

Geplaatst door WhizzMan (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Baouwjaar NUL zal die stekker wel niet hebben.
Maar alle gekheid op een stokje, vermeldt je uitleesapparatuur niet waar de stekker zit en welke kabel je nodig hebt?
Welke scanner gebruik je?

WhizzMan (0), 14 jaar geleden

Ik heb een KKL kabel met unidiag en kom daar meestal vrij ver mee. Het bouwjaar weet ik zo niet, ik heb vergeten het kenteken op te schrijven. Ik ga zo even bellen om eea na te vragen.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 14 jaar geleden

Dit model kan 2 soorten stekkers hebben. Of de OBD-stekker of een rond model wat MErcedes zelf jarenlang gebruikt heeft. De aansluiting zit iig aan de voorkant van de stoelbak aan de bestuurderszijde.

WhizzMan (0), 14 jaar geleden

Ik heb inderdaad nog niet onder de zittingen gekeken. Zodra ik weer toegang tot de auto heb ga ik verder.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 14 jaar geleden

Je hoeft niet onder de zitting te kijken. Gewoon aan de voorkant van de stoelbak aan de bestuurderstoel.

WhizzMan (0), 13 jaar geleden

Ik ben gisteren verder gegaan met dit probleem. Volgens mijn documentatie moet op pin 6 van de 38polige stekker de ABS aangesloten zitten. Hier lijkt echter niets op aangesloten te zijn. Kan het zijn dat de Vito een andere pinout heeft?

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Waarom rijd je niet gewoon ff langs de dealer? Voor een tientje of drie ben je klaar en heb je meteen een goed advies over wat te doen. De ABs-pomp kan idd defect gaan door achterstallig onderhoud vwb de remvloeistof, maar dan merk je meer dat het rempedaal wegzakt tijdens het remmen.

WhizzMan (0), 13 jaar geleden

Omdat ik als het goed is uitleesspul heb. Als dat niet blijkt te werken, ga ik zelf wel uitleesspul kopen. Ik ga deze week de schakelaar op het rempedaal even doormeten, ik ben er ondertussen achter dat dit vaak een storing oplevert en alle wielsensoren meten goed door, ook op de scope.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.