Mercedes-Benz Vito: niet aanslaan Vito 110 CDI na vervangen thermostaathuis

Brandstof: Diesel, Motorcode: 110 CDI

Na het vervangen van het thermostaathuis heeft de motor heel kort gelopen en is daarna niet meer aan te krijgen (ook niet met slepen). Het dieselfilter is los geweest om bij de thermostaat te komen. Kan het zijn dat er lucht in de opvoerpomp zit? Hoe kan ik deze dan ontluchten? (erg lastig bij te komen) Het enige wat verder los is geweest is stekker van de common rail druk sensor en die zit er weer goed op. De ECU geeft fout P1184 (voorgloei regelkring), maar voor het probleem zich voordeed, viel ons op dat de auto al erg lang moest voorgloeien. Dit kan toch niet resulteren in het helemaal niet meer aanslaan? Heeft iemand ideëen of vergelijkbare ervaringen?

kamalimba

Geplaatst door kamalimba (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou beginnen met eerst het brandstoffilter helemaal te vullen met dieselolie en de leiding naar de opvoerpomp met een oliespuitje vol te pompen met motorolie(vanaf het brandstoffilter). Ik vermoed dat de motor dan wel aanslaat. Ik heb dit weleens eerder meegemaakt namelijk. De storing P1184 kan niet jouw klacht veroorzaken iig.

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 14 jaar geleden

Foutje denk ik ? P1184 = P1481? Gloeicircuit (maar is inderdaad jou probleem niet)
Lucht bij dit type is eigenlijk altijd het probleem, zuigt zelf slecht diesel aan (als er ook maar iets lucht in het systeem zit)

Zelf zuig ik met een pompje diesel er door heen en de lucht eruit, starten ze meestal ook meteen.
De tip met motorolie wist ik nog niet, denk dat de bedoeling daarvan is om de opvoerpomp beter te laten afdichten?

Oiram

kamalimba (0) PRO, 14 jaar geleden

Jarno en Oiram bedankt voor de tips. Ik had een spuitje gepakt om het filter en leiding naar de opvoerpomp goed met diesel te kunnen vullen, toen ik belletjes onder het zwarte terugslagklepje op het filter vandaan zag komen. Nieuw filter + klepje gemonteerd en nu loopt ie weer.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 14 jaar geleden

Ook opgelost dus. Mooi zo!
Het vullen met motorolie zorgt ervoor dat de opvoerpomp makkelijker aanzuigt omdat olie dikker is dan diesel en het pompt ook makkelijker voor jezelf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.