Mercedes-Benz Vito: flens ingang versnellingsbak

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel

Ik had al enkele dagen een grommelend geluid vanaf de snelheid van 60 km per uur. Eerst dacht ik aan een wiellager. Maar vandaag heb ik ontdekt dat er op de flens waar de korte kardan (kant v/d bestuurder) tegen geschroefd is en die in de versnellingsbak zit veel spel zit. Ik ben bijna zeker dat het geluid daarvan komt. Is er iemand die dit probleem herkent. Ik vraag me ook af of die flens met een centrale bout vastzit die ik desnoods kan vastzetten als ik de kardan verwijder. Ik heb dit ooit eens met een vrachtwagen gedaan maar weet niet of dat bij auto's hetzelfde is. grtz stefan

Vanoppré

Geplaatst door Vanoppré (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 14 jaar geleden

Die flens zit in je differentieel, als je het geluid daar vandaan hoor komen zal de bak er achter vandaan moeten. De flens zit er ingedrukt, je kan hem met een slagtrekker verwijderen als je de aandrijfas gedemonteerd heb. Zit er nog genoeg olie in de bak? Ik heb nog nooit meegemaakt dat het diff van een 638 kapot is of geluid maakt trouwens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.