Mercedes-Benz 260: ABS lampje

Bouwjaar: 1990

ik heb sinds 1,5 week een probleem met een mercedes 260E van jan. 1990. tijdens het warm draaien bleef eerst het ABS lampje branden en de motor liep slecht. stationair sloeg hij af en de motor stond te schudden. met optrekken hield de motor in alsof hij op 5 cylinders liep. als de motor warm werd sprong het lampje uit en direct daarna liep de motor goed. nu gaat het lampje helemaal niet meer uit,maar warm loopt de motor nog goed. met de contacthoekmeter kon de motor niet uitgelezen worden (diagnosestekker pen 3) zolang het abs lampje brandde. nu kan ik hem helemaal niet meer uitlezen.wie weet raad.

michel7720

Geplaatst door michel7720 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 260? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

flow (0), 18 jaar geleden

Het A.B.S lampje wil ook gaan branden als de accu spanning niet in orde is.of met het laad stroom.

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

check of de overspanningsrelais goed functioneert. Deze zit achter het accu met een of twee zekeringen van boven.Dit is een belangrijke relais, hij regelt ook de abs,asd, koudestart ,stappenmotor en de elektr.hydraulische actuator, deze zit weer op de spinnenkop. Bij kontakt aan moet je een klik horen.Veel geluk!

michel7720 (0), 18 jaar geleden

het was inderdaad het overspanningsrelais. ik heb dit vervangen en de abs-lamp was uit en de motor liep weer als een zonnetje. bedankt voor het advies. groetjes michel

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

Kijk eens aan,leuk jou ermee geholpen te hebben, toch!Veel plezier.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 260 of stel zelf een nieuwe vraag.