Mercedes-Benz Vito: Abs remt af tijdens het rijden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Hallo,

Ik heb de slang van de rechtsvoors rem vervangen voor een nieuwe.
Hierdoor heb ik een probleem met de ABS hij remt af tijdens het rijden.
Ik heb de remmen uitgelucht maar het probleem is hetzelfde. Wat kan ik hier aan doen ?

groeten
abdoe

benayyada

Geplaatst door benayyada (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik denk niet dat de ABS de schuldige is...

Maak alle wielen vrij door de auto veilig op bokken te zetten.
Controleer eerst eens of alleen het rechter voorwiel remt of dat alle wielen zwaar lopen.

Herhaal dit zo nodig nadat je geremd hebt
Controleer daarna of het afremmen (langzaam) vanzelf steeds minder wordt.

Als blijkt dat alleen het rechter voorwiel afremt???
Is er wel voldoende schoon gewerkt bij het vervangen van de slang??? Is er viezigheid achter gebleven in het hydrolische circuit, dat nu als soort klepje werkt??

Ook een te vast aangedraaide nippel kan de leiding nagenoeg dicht geknepen hebben en daardoor dat effect bewerkstelligen. In de nieuwe slang kan ook een stukje voering voor hetzelfde zorgen.

Bedenk dat tijdens het remmen de druk vrij snel 50 bar is. nadat het pedaal is losgelaten is het drukverschil meestal niet meer een paar tienden van een bar...

Als alle 4 de wielen afremmen, moet je het euvel zoeken in de bediening van de hoofdremcilinder. Als de pedaal is losgelaten moet de plunjer in de hoofremcilinder helemaal terug kunnen komen. Er moet in rust zelfs een beetje speling zitten tussen de pen welke de plunjer bedient en de plunjer zelf. Als dat niet zo is kan het zijn dat de zg stang tussen pedaal en plunjer ergens in de ertussen zittende rembekrachtiger versteld is geraakt. (los zit)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.