Mercedes-Benz Slk-Roadster: accu is vervangen daarna slaat de auto na 20 seconde af ,

Bouwjaar: 1999, Motorcode: 2.0

nadat accu klem los is geweest start de auto wel en blijft even gewoon lopen , gasgeven gaat slecht en hij begint na 200 sec. raar te lopen en slaat af
voordat accu losging liep de auto normaal

Andre 47

Geplaatst door Andre 47 , lid sinds 9 jaar geleden

3 Reacties

ernhemmer, 9 jaar geleden

Ecu resetten

oldford PRO, 9 jaar geleden

Het lijkt erop dat de motor nu aan springt op de start verrijking en zo gauw deze op is dat er te weinig brandstof wordt ingespoten. Normaal wordt een afwijking van het mengsel via de lambdasonde en de leerwaarde gecorrigeerd, maar doordat de accupool is los geweest is die leerwaarde gereset naar de beginwaarde.
De lambdasonde begint pas me te werken als de motor (en de sonde) wat warmer zijn.

Je kunt het proberen met de luchtmassa meter los. Hopelijk krijg je dan een correcte vervangingswaarde en blijft de motor lang genoeg lopen om warm te worden. Daarna luchtmassameter weer monteren.
Als dit werkt dan geeft het wel aan dat er een probleem is, luchtmassameter verouderd of valse lucht.

Een andere mogelijkheid is het vacuümslangetje van de benzinedruk regelaar losnemen en het slangetje afdoppen. Dan wordt de benzinedruk bij stationair iets hoger en misschien krijgt de motor dan net genoeg om te blijven lopen. Ook hier bij warme motor het slangetje weer aansluiten en hopen dat het leersysteem de fout weer kan corrigeren.
Eventueel kun je beide methodes combineren.

Andre 47, 9 jaar geleden

heb alles los gehad en de luchtslangen vervangen rondom het gasklep huis
motor loopt nu weer normaal alleen als ik volgas geef begint hij boven de 4000toeren in te houden
als je stilstaat en je geeft volgas dan gaat hij bij ongeveer 4500 toeren niet verder en als je op de snelweg zit dan begint hij bij 4a 4500toeren in te houden en als je het gas rustig intrapt loopt hij wel door maar als je het snel wilt doen houdt hij in
heb auto met Snapon kast uitgelezen maar hij geeft geen storingen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz SLK-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.