Mercedes-Benz V-klasse 2002: Accu kabels

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 90

Beste allemaal,

Even een vraagje. Een tijd geleden stopte onze accu ermee. Lang verhaal kort. Er is een en nieuwe accu ingekomen en de anwb heeft hiermee geholpen. Helaas kreeg de auto problemen met soms wel of niet starten. Ook was er af en toe een vreemde geur. Ik had alle kabel al nagelopen omdat ik er van overtuigd was dat er wat met de elektra/accu aan de hand was. (Onze bus is ook een camper waar ik een 12v systeem heb aangelegd dus ik weet wel een beetje van de kabeltjes)

Nu zit er op onze accu 1 dikke + kabel en nog 3 kleintjes en 1 van het camper gedeelte achter zodat de huishoudaccu oplaad tijdens het rijden (ja zit een relais tussen :) ). Nu had ik de kabel van de camper er al voor de zekerheid afgetrokken zodat daar niks mis kon gaan. Het was mij ook al opgevallen dat die 3 kleine kabeltjes behoorlijk warm waren na het rijden en ik had dit gemeld bij de garage die zou zoeken naar het start probleem. Natuurlijk toen de bus bij hun was startte die zonder problemen. Dus bus weer mee naar huis. Ik rij erin en hoor op een gegeven moment geknetter. Dus ik stop direct en kijk onder mijn stoel (accu zit onder de bestuurdersstoel) en de vonken vliegen van de accu. Dus ik garage bellen. Die zeggen niet verder rijden. Nu had ik gelukkig gereedschap bij me en op aanwijzing van de garage ben ik aan het knutselen gegaan. Nu bleek dat de meneer van de ANWB het oogje die onder die 3 kleine kabeltjes zat niet goed had gedaan waardoor deze scheef zat en er dus ruimte tussen deze kabels kwam waardoor ze gingen vonken. Dus oogje ertussenuit. Alles goed aandraaien en klaar is het probleem.

Alleen nu. Die kabels zijn wel gaan smeulen. Nu is er niks kapot maar de op kleine stukjes zie je dat het rode laagje van de kabel wal wat is gaan bubbelen(zie foto). Er ligt nergens kabel bloot. Nu is mijn aan jullie of iemand weet moeten deze kabels vervangen worden ivm brandgevaar? Of omdat er niet echt wat beschadigd is kan dit wel?

saxofooon

Geplaatst door saxofooon , lid sinds 2 weken geleden

4 Reacties

saxofooon, 2 weken geleden

Hierbij de foto

saxofooon, 2 weken geleden

foto

saxofooon, 2 weken geleden

de website pakt de foto niet

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Als er voldoende lengte is , zou ik nieuwe oogjes aan de kabels maken, en kabel iets inkorten , wel met een speciale tang aanknijpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz V-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.