Mercedes-Benz V-Klasse 2000: zekering ruitenwisser vóór brandt door

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2151, Vermogen (kw): 90

Bij onze camperbus brandt de zekering van de ruitenwisser vóór steeds door bij aanzetten ruitenwisser. Betreft 20A zekering onder stuur die ook de richtingaanwijzers beveiligd.
Als eerste verdachten we de ruitenwissermotor want als deze stekker losgenomen bleef zekering erin. Andere ruitenwissermotor besteld en deze geplaatst. Ook mechanisme gesmeerd. Alles werkte weer. Tijdens een lange rit met regen klapte weer de zekering eruit. Stekker ruitenwisser weer eruit gehaald en toen bleek zekering nog steeds door te branden bij aanzetten ruitenwisser.
Daarna een andere stuurcombinatieschakelaar erop gezet en nog steeds bleef de zekering trippen.
Het doorbranden gebeurd alleen in interval, stand 1 en wanneer sproeier wordt bediend. Ook stand 2 getest (door op stand 2 te zetten voordat contact wordt aan gezet) bleef de zekering goed. als je dan ruitenwisser uitzet en dus ook even op stand 1 komt te staan, dan gelijk weer doorgebrand.
Heeft iemand nog advies wat ik nog kan doen of kan me helpen met een schema van betreffende aansturing ruitenwissers. Alvast mijn hartelijke dank!

vito camper

Geplaatst door vito camper , lid sinds 7 maanden geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Bedrading nalopen , kan ergens doorgesleten zijn bv.

vito camper, 7 maanden geleden

Bedankt Kaleido 1,

Omdat ik al een combischakelaar stuur had gekocht, kon ik hierop met multimeter zoeken welke draden gevoed worden door ruitenwisserschakelaar. Nu kon ik gericht weerstandmeting doen in de auto en kwam ik terecht op de draad met sluiting. Even een omleiding als test aangelegd naar stekker wissermotor en alles werkt weer naar behoren.

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Kijk goed bezig , bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz V-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.