Mercedes-Benz Viano: Accu loopt leeg

Bouwjaar: 2004

Een klant van ons heeft een probleem met de Viano 2.2CDI. Om de zoveel tijd is de accu leeg en kan de klant niet starten. Motor starten met een booster gaat gelijk en daarna kan de klant probleemloos weer weken rijden en dan opeens weer accu leeg. Niet helemaal leeg maar net zo dat de klant niet meer kan starten.

Auto is meerdere malen uitgelezen met Stardiagnose, geen foutcodes. Verwarmingselement koelvloeistof is reeds vervangen. Alle bedrading etc nagekeken. Geen extra accessoires ingebouwd behalve Becker navigatie en Nokia Bluetooth carkit. Klant parkeert de auto niet met de sleutels in het contact.

Iemand een idee?

Alvast bedankt!

paulmichiel

Geplaatst door paulmichiel (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Viano? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat doet de klant met de auto? Misschien wel naar verhouding veel starten zodat de accu niet wordt volgeladen. Doe je datvaak, dan is idd de accu op den duur te leeg.

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

slechte massa motor/bak naarchassis.daarnaast veel korte ritten met veel verbruikers.dan is het op een keer afgelopen.

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Massapunten zijn bekeken en goed. Probleem kan ook voorkomen na een lange rit.

Als test is nu de startmotor gewisseld, dat is het enige wat nog niet vervangen is. We hopen dat het probleem nu is opgelost.

Bedankt voor de reacties!

spanbandje (0) PRO, 18 jaar geleden

Misschien een simpele vraag wat is het ruststroom verbruik bij auto in rust dus na +/- 2min meten ivm eventuele alarm instalatie??? een becker die niet van klem 15 afgaat trekt +/- 0.5 A alleen,als het ruststroom verbruik onder de 0.1A Licht moet dit goed zijn, dus niet uitlezen maar actueel meten.
succes, Marcel.

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Ruststroom is gemeten en OK bevonden. Bedankt.

janus5151 (0) PRO, 18 jaar geleden

is vaak obf of kombiklok

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Bedankt! Allebei al gewisseld.

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

"Ruststroom is gemeten en OK bevonden. " Als ik het verhaal zo lees is het een storing die zich soms voordoet. Dus kun je vaak meten dat alles goed is, totdat de storing zich voordoet. Zit er geen relais in dat af en toe slecht schakelt en zo een lekstroom veroorzaakt ? Moet wel zeggen dat storingen die zich af en toe laten zien zeer moelijk op te lossen zijn. Misschien dat het een idee is om een + slot of een massaslot te monteren om dingen uit te kunnen sluiten. Succes. Sjaak

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Klopt, storing komt eens per maand oid voor. Wegens eerdere ervaring is de startmotor nu vervangen, ik ben benieuwd.

Allen bedankt!

mb-man (0) PRO, 18 jaar geleden

kan ook in het sam zitten

spanbandje (0) PRO, 18 jaar geleden

Wij hebben het meegemaakt dat het obf spontaan de achterruit verwarming aanzette, en daardoor de accu binnen een paar uur leeg was, na opstarten was de storing weer verdwenen, toch zit het probleem meestal in het obf, wij hebben toen iom de klant de achterruit verwarming los gekoppeld tot we van mercedes een juiste update van de software hadden of een andere obf.

gsm3845 (0) PRO, 18 jaar geleden

OBF vervangen deze gaat af en toe niet in rust en blijft can geactiveerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Viano of stel zelf een nieuwe vraag.