Mercedes-Benz Viano: inbouw andere radio icm orginele carkit

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel

Hallo allemaal.
Ik moet volgende week een radio [alpine iva-w200 en versterker] inbouwen in een Viano met orginele carkit [in de fabriek ingebouwd en staat naast de combiklokken en er zit stuurwielbediening op,en men kan het telefoonmenu aflezen in de klokken] en nu gaat het geluid dus over de speakers. Als de radio nu uit is en men krijgt telefoon dan gaat de radio aan,en als het gesprek afgerond is weer automatisch uit Het werkt volgens mij via de glasvezelkabel.
Ik heb al het 1 en ander nagevraagd bij de dealer hier maar die wisten geen oplossing,ik heb iegenlijk geen zin om de orginele radio ergens in het dashboord te bouwen en dan diodes in de luidsprekerdraden te plaatsen.
Hopelijk heeft iemand een oplossing
Groet Jan

De buit

Geplaatst door De buit (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Viano? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Robk10136 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het geluid gaat via de D2B kabel (lichtkabel). Het aansturen van de telefoon gaat via CAN netwerk en via een wack-up signaal dit kan niet zomaar veranderd worden.

Gr Rob

De buit (0) PRO, 17 jaar geleden

Na veel meten en schema:s te hebben bekeken heb ik de orginele carkit eruit gehaald en een andere carkit er weer in de stuurwielbediening gaan we nu gebruiken voor het bedienen voor de radio.Het is inderdaad erg lastig om de D2B te omzeilen [misschien wel onmogelijk].

IWvan (0) PRO, 17 jaar geleden

Er is wel een adapter/interface te koop zodat de stuurwiel bediening op iedere willekeurige radio werkt.
Telefoon hierop aansluiten gaat niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Viano of stel zelf een nieuwe vraag.