Mercedes-Benz 250: achterlicht te weinig spanning

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Diesel, Motorcode: 250TD

Mijn rechter achterlicht doet het niet. Het lampje was niet kapot. Heb hem doorgemeten en er bleek maar 3V op de plus-draad te staan, terwijl links wel gewoon 12V staat. Ik heb vervolgens de stekker van het rechter achterlicht in de kofferruimte gemeten en daar stond ook maar 3V.

Het lijkt of er iets in serie is geschakeld wat 9V trekt, maar heb geen idee wat.
Wie kan mij helpen?

groet Richard

hqrdeweerd

Geplaatst door hqrdeweerd (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 250? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Werken de overige lampen in die unit wel normaal? Meet anders eens op de uitgang van de zekeringenkast bij de draad die van je rechterachterlicht is. Meet je daar wel 12V, dan zit het probleem in de kabelboom. Meet je daar ook 3V dan zit het probleem in of voor je zekeringenkast.

hqrdeweerd (0), 13 jaar geleden

Hallo Jarno, de overige lampen in de unit werken wel normaal (12V), ik zal de uitgang van de zekeringskast even meten. alvast bedankt!

hqrdeweerd (0), 13 jaar geleden

Ik heb de uitgang van de zekeringkast gemeten en dit was gewoon 12V. Daarna heb ik de weerstand gemeten tussen de betreffende zekering en het betreffende lampje, en toen bleek dat de weerstand oneindig was. inderdaad een probleem in de kabelboom!

Ik heb alleen geen idee of het een enkele draad is of dat hij nog via een relais in het dashboard verder gaat. Ik denk dat hij via een relais loopt, want er brandt een controlelampje op het dashboard die zegt dat ik mijn licht kapot is. => zou dat misschien de boodsdoener zijn, een kapotte relais?

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik weet niet precies hoe het bij een W124 zit, maar er zal idd iets van een controlekastje tussen zitten. Als je die weet op te sporen kan je verder meten. Heb je daar op de ingang 12V, maar op de uitgang 3V dan zit het in dat kastje. Heb ja daar ook 12V als uitgang, dan zit het in de kabel tussen controlekast en achterlichtunit. Weet je dat kastje te vinden?

hqrdeweerd (0), 13 jaar geleden

Het is vreemd maar nu opeens doet het achterlicht het weer.

Als hij het weer laat afweten zal ik toch op zoek gaan naar het controlekastje en deze eens goed doormeten/vervangen.

In ieder geval bedankt voor de tips!

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Misschien toch een probleem in de kabelboom en door te rommelen is het nu misschien (tijdelijk?) weer goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 250 of stel zelf een nieuwe vraag.