Mercedes-Benz 250: Motor Schudt C250 Turbodiesel

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 250

Beste lezers,

Ik heb een Mercedes 250 TD gekocht en de motor schudt behoorlijk als die warm is. De hele motorblok beweegt dan heen en weer. Dit gebeurt alleen als die goed warm is, als die koud is niet. Dat schudden duurt een paar seconden en dan is het weg. En heb hier alleen last van als de auto in stil stand is, zodra ik een beetje gas geef is het weer weg. Ik heb de filters waaronder ook de dieselfilter vervangen.
De vorige eigenaar waarvan ik hem gekocht heeft heeft tegen mij gezegd dat hij niet bekend is met dit probleem, maar geeft aan dat hij wel een dag voor ik hem kocht de gloeispiraal had vervangen. Nu is mijn vraag kan een gloeispiraal voor deze problemen zorgen (dus voor het schudden)? Zonniet wat is het dan wel? Sommige automonteurs zeggen mij dat een cilinder niet goed loopt, kan dit kloppen?

Ik verneem graag jullie reakties.

Alvast bedankt!

Ramon10

Geplaatst door Ramon10 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 250? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 14 jaar geleden

Als eerste zou ik eens de timing van de distributie controleren, ketting wil nog wel eens iets uitrekken waardoor de pomp niet helemaal meer goed op tijd staat.

Ketting vervangen is dan de oplossing.

Verder kunnen ook de verstuivers niet helemaal fris meer zijn. Onderblokken gaan vaak heel lang mee, als hij goed start en niet teveel olie verbruikt dan is het vaak wel goed.


Succes!

Groet,

Paul

jacques1967 (0), 14 jaar geleden

Gooi eens een goed reinigingsmiddel in de brandstof. Wellicht dat de motor dan stationair iets harder gaat draaien. Mij lijkt het eerder dat nadat de motor uit de koude loop is hij te laag in toerental staat.

primera p11 (0), 14 jaar geleden

De vorige eigenaar is niet bekend met het probleem maar laat wel een gloeibougie vervangen.
Hij is dus wel bekend met het probleem,alleen zit er waarschijnlijk een behoorlijke kostenpost aan om het te laten repareren.
Waarschijnlijk een aanzienlijke km stand en daardoor zullen er wel nieuwe verstuivers en misschien wel een brandstofpomp aan zitten te komen.

M.turbo (0), 6 jaar geleden

Hallo ramon 10

Ik heb hetzelfde probleem nu 7 jaar later
Als de motor goed warm is begint hij erg te schudden ook alleen als hij stil staat
Wat was bij jou de probleem
Hoor het graag van je alvast bedankt

jaapvandenbroek (0), 6 jaar geleden

Een verstuiver is een slijtageonderdeel. Weet je de staat van de verstuivers? Controleer deze op verneveling en inspuitdruk en eventueel reviseren.

Hoe is de staat van de ketting en met name de kettingspanner?
De kettingspanner is een onderdeel om in de gaten te houden en zonodig vervangen.

M.turbo (0), 6 jaar geleden

Ik vermoedde ook de verstuivers maar diesel pomp kan ook een oorzaak zijn toch
De auto als hij koud is start een loopt goed
Alleen als hij warm wordt loopt hij enorm slecht maar ga ik ermee rijden lijkt het net of er helemaal niks aan de hand is maar zodra ik hem op parkeer stand zet automaat dus begint hij weer met schudden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 250 of stel zelf een nieuwe vraag.