Mercedes-Benz 250: Interieurverlichting werkt nauwelijks

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Hallo allemaal,

Sinds kort heb ik deze auto gekocht. Straks lekker belastingvrij rijden. Het is een auto wat bijna 25 jaar oud is en natuurlijk zit er wat kleine mankementjes. B.v De dashboardverlichting werkt heel zwak. Bij de meters is alleen het bovengedeelte een klein beetje verlicht. De verwarmingsknopje en alarm zijn zijn wel verlicht. De asbak verlichting werkt helemaal niet.
Weet iemand waar dit aan ligt. zijn de lampjes misschien en stuk en moeten ze vervangen worden. Daarnaast hoe haal ik het interieur hiervan los. Bestaat er een website die via een filmpje laat zien hoe je deze type loshaalt. Zo's website bestond ook voor de E-klasse uit 1999. Of kan ik ergens de werkplaats handboek downloaden of van iemand ontvangen.
Alvast bedankt voor jullie bijdrage.

Mvg,

disaster75

Geplaatst door disaster75 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 250? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

op de dashboard verlichting zit een dimmer, draai maar eens aan de reset van je dagteller misschien helpt dat.
de asbak kan je er zo uitschroeven, en dan het lampje vernieuwen.

succes marc

disaster75 (0), 14 jaar geleden

Hoi marc,
bedankt voor de tip. Helaas is er niks veranderd, volgens mij moeten er lampjes vervangen worden. Weet jij hoe ik dit kan doen?
Ook de lampje van de achteruitverwarming werkt niet. Er zitten waarschijnlijk nog lampjes achter de console. De schroefjes van de asbak heb ik eruit gehaald en de knopjes van de verwarming ook. Toch komt de console er niet af en zit deze ergens nog vast.

Kortom 2 dingen:
Hoe haal ik de console los en hoe vervang ik de lampjes van de dashboard verlichting.

Alvast bedankt.

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

de tellerklok kan je er zo uitduwen, als je via de onderkant (plaat even loshalen) je hand naar boven wurmt en dan de teller kabel los halen, dan druk je de teller klok er zo uit.

het kachel paneel zou achter de draaiknoppen moertjes moeten hebben (als ik het goed heb) als je deze loshaalt moet hij toch wel los zijn.

succes marc

disaster75 (0), 14 jaar geleden

hoi marc,

Bedankt voor je info. Het is gelukt en de tellerklok heb ik eruit kunnen halen. Als je het weet is het eigenlijk vrij simpel.
Het kachel paneel is wat lastigen , want wanneer ik draaiknoppen eruit haal, zit er nog een een bevestiging boven de moer. Volgens mij hoort deze bevestigin bij de draaiknop. Het lukt me nog niet om deze los te halen. Ben bang als ik teveel kracht geef dat deze stuk gaat, want hij is van plastic.

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

Door moderator verplaatst.


Ik ben van plan om al mijn lampjes te vervangen van mijn interieur.
Bij conrad.nl heb ik de volgende T10 lampje gevonden en ik weet niet of dit goed gaat. Kan iemand daar advies in geven, want er zijn ook standaard T10 lampjes van 1,2 / 1,5 / of 2 watt.
Welke kan ik het best gebruiken en past een andere kleurverlichting misschien, zoals blauw of rood.
Alle tips zijn welkom.

Link :
http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zco … results=20

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

mercedes heeft standaard 1.2 watt, als je ze zwaarder maakt kan het wel eens zijn dat de fitting enzo smelt.
ja het kachelpaneel is voor mij nu ook dat ik het moet zien, ik kan je zo niet meer verder helpen ben ik bang.
ik hoop dat je er toch uitkomt.

succes marc

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 250 of stel zelf een nieuwe vraag.